ERC avisa el govern que el TC no pot anul·lar el 9-N

  • 'La consulta del 9-N s'ha de fer digui què digui el TC', diu Marta Rovira

VilaWeb
Redacció
09.08.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La legalitat de la consulta del 9-N dependrà en última instància del fet que l’estat espanyol la toleri, va dir aquesta setmana el president de la Generalitat, Artur Mas. ‘Si ens neguen la consulta, votarem en unes plebiscitàries. Tindria molt poc sentit que féssim una consulta de pandereta’, declarava la presidenta de la JNC, Marta Pascal, en una entrevista a VilaWeb. Però ERC no està disposada a deixar córrer la consulta si és impugnada per l’estat, i que cal anar a votar tant sí com no.

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha dit que la consulta del 9-N ‘s’ha de fer digui què digui’ el Tribunal Constitucional espanyol. Rovira ha assegurat que es tracta d’un mandat democràtic sorgit de les eleccions del 25-N i ‘ningú no ha impugnat el resultat’ d’aquests comicis, ha recordat.

Així ha advertit al govern que ‘no s’hi val abandonar el vaixell de la consulta abans d’hora, i molt menys quan encara ningú no ho ha prohibit’. En aquest sentit la republicana ha insistit que el dret que tenen els catalans d’anar a les urnes el proper novembre ‘no depèn de dotze magistrats d’un tribunal imposats per una majoria de PP i PSOE’, sinó del mandat que hi ha expressat a les urnes. ERC farà ‘el que sigui’, ha dit, perquè hi hagi una consulta el 9-N. ‘Tenim un pacte polític amb una pregunta determinada i que respon a un mandat democràtic, els pactes estant per complir-los’, ha afirmat.

Tot i dir que no s’imagina ‘com pot evitar algú que votem’ el 9-N, si finalment no hi ha consulta, Rovira ha assegurat que ‘declararem la independència’.

Pel que fa a l’entrada al govern, la secretària general dels republicans ha assegurat que dependria dels escenaris dels propers mesos, però que ‘ERC trobaria la millor fórmula per aconseguir la independència de Catalunya’.

Gerard Gómez: ”El parlament haurà de desobeir el TC i no el poble de Catalunya’

El portaveu nacional de les JERC, Gerard Gómez, en una entrevista a VilaWeb s’expressava en els mateixos termes que Rovira. ‘Ningú no ha sortit al carrer defensant unes eleccions plebiscitàries. La gent s’ha manifestat per fer un referèndum i la independència, va declarar. Podeu llegir l’entrevista íntegra a Gerard Gómez.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any