Ada Colau respon als atacs per l’entrevista a El Mundo i reitera el compromís amb el 9-N

  • En una sèrie de comentaris a Twitter

VilaWeb
Redacció
06.08.2014 - 14:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Catalunya i Espanya sí que poden compartir pis’, ha titulat avui El Mundo una entrevista amb la impulsora de Guanyem Barcelona Ada Colau. El titular sortia de la pregunta ‘Espanya i Catalunya poden viure en el mateix edifici?’, i de la resposta ‘Per descomptat’. I després li pregunten: ‘I compartir pis?’. I respon: ‘És clar, sí que poden compartir pis. De fet, ara Catalunya i Espanya ens portem molt bé, són els polítics que intoxiquen aquest veïnatge’. L’entrevista ha causat enrenou a Twitter, i Colau, que ja va dir que pensava votar sí-sí el 9-N, n’ha parlat en uns quants piulets.

D’entrada, Colau ha comentat, arran de l’entrevista: ‘El dret de decidir i d’autodeterminació són un dret fonamental no negociable, però no per això acceptaré confrontació amb la població espanyola’. Ha afegit: ‘Els enemics del dret de decidir i de la democràcia en general són les elits polítiques (PPSOE) i econòmiques, no els amics i familiars de l’estat.’

I ha respost alguns comentaris que li feien diversos usuaris de Twitter, en què insistia que estava disposada ‘a desobeir per treure les urnes el 9-N’, i recordant que ‘a Espanya hi tinc amics i familiars que també volen democràcia’.

És això que ha volgut precisar a Twitter; ha volgut separar l’actitud de l’estat espanyol amb la de la població que viu a l’estat espanyol. ‘El problema és amb l’estat, no amb la població. Però és clar que no s’ha recollit bé.’ I ha dit que s’explicava a Twitter perquè arran de l’entrevista s’ha trobat molta gent que la comparava ‘amb el PP, el CNI, la caverna, el feixisme, Hermann Tertsch’.

Heus ací els piulets que ha fet:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any