Roda de premsa de presentació de la trobada d’Unitat Popular a Mallorca

  • L’esdeveniment, convocat per distints col·lectius i moviments de l’esquerra es realitzarà el proper 18 d’octubre a l’espai autogestionat de sa Casa Llarga (Palma).

VilaWeb
Jaume Calafell
31.07.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ahir va tenir lloc a can Alcover la presentació d’allò que serà la primera Trobada d’Unitat Popular a Mallorca, un espai de debat, reflexió i posada en comú dels distints col·lectius i moviments socials i que pretén tenir una continuïtat en el temps. Aquesta serà la tercera que es celebra als Països Catalans. Les dues anteriors foren la del 20 de novembre de 2013 a l’IES la Llauna de Badalona i la del 07 de juliol d’enguany, a l’Escola Mediterrània, de Barcelona.

La intenció d’aquesta iniciativa és mirar de compartir experiències de lluites, contrastar des d’una visió plural i heterogènia les diferents perspectives que es tenen dels problemes més greus que ens afecten a la societat, sempre des d’una òptica, clarament rupturista i transformadora, així com d’establir una coordinació entre cadascuna d’aquestes iniciatives i encetar un debat de com s’hauria de començar a bastir una veritable alternativa política fonamentada en la Unitat Popular.

La trobada segons explicaren els convocants s’estructurarà en dues parts. Durant el matí es realitzaran tres debats simultanis. Per una banda es tractarà sobre la lluita al carrer; quins són els reptes que es presenten, en aquest camp, al moviment popular i de quines eines de lluita es poden disposar. Un segon debat es centrarà en la lluita institucional; la crisi del sistema dels partits i quin és l’estat actual de l’anomenada democràcia representativa, al dia d’avui. I un tercer debat versarà sobre el moviment popular, entès com a eina de construcció nacional.

La segona part de la jornada, a l’horabaixa, consistirà en la presentació de les conclusions a les quals s’hauran arribat a cada debat i un nou debat de caire general, amb tota una sèrie de propostes, ja definides.

Així mateix, està previst organitzar un dinar popular. Els interessats a inscriure’s poden adreçar-se a la plana web www.trobadaup.cat

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any