Societat Civil Catalana admet que l’acte antiindependentista de la Diada ‘no serà multitudinari’

  • Vol fer a Tarragona un homenatge a la bandera catalana 'embrutada per l'estelada'

VilaWeb
ACN – Redacció
31.07.2014 - 13:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Societat Civil Catalana ha presentat els actes que ha preparat per celebrar la Diada de l’Onze de Setembre. L’entitat organitzarà una jornada a la ciutat de Tarragona, especialment una mobilització a la tarda. Amb el lema ‘Recuperem el seny, recuperem la senyera’, Societat Civil Catalana vol defensar ‘la senyera que ha estat embrutada per l’independentisme’ i ‘allò que uneix Catalunya amb Espanya’. Amb tot, ja preveuen que l’acte ‘no serà multitudinari’.

Els membres de Societat Civil Catalana pretenen reivindicar la senyera enfront de l’estelada i desplegaran una bandera gegantina durant la Diada. A més de la concentració, han organitzat espectacles audiovisuals i parlaments polítics dels portaveus del col·lectiu. La ciutat de Tarragona ha estat escollida pel fet que fou capital d’Hispania, diuen els organitzadors. 

Segons SCC, els actes costaran aproximadament 100.000 euros, finançats amb les donacions dels socis de l’entitat i amb les aportacions dels simpatitzants a través de la pàgina web.

Josep Ramon Bosch, president del col·lectiu, ha explicat que preparaven un estudi sobre l’impacte econòmic que tindria la independència de Catalunya. ‘És per a informar seriosament de les gravíssimes conseqüències d’una hipotètica situació de ruptura’, ha dit.

El vice-president de l’entitat, Joaquim Coll, considera que els actes de la Diada organitzats per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) en suport de la consulta del 9 de novembre ‘tendeixen a situar Catalunya en un carreró sense sortida’. ‘Amb la V volen fer veure que una part de Catalunya derrota una altra part’, ha dit.

Reunió Mas-Rajoy

Societat Civil Catalana també ha celebrat la trobada d’ahir entre el president català, Artur Mas, i l’espanyol, Mariano Rajoy. Considera positiu que s’estableixi un diàleg ‘més enllà de la consulta’. Sobre el 9-N, han dit que no hi hauria cap consulta perquè era il·legítima. L’entitat no preveu de manifestar cap posició envers la consulta. 

Noves presentacions del col·lectiu

Societat Civil Catalana també ha explicat que el 18 de setembre organitzaria un acte a la ciutat de Lleida amb la participació de l’ex-ministre del PSOE Josep Borrell i que ben aviat anirien per tota la geografia catalana a presentar el seu projecte.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any