El pla B de Mas després del 9-N, segons El Periódico

  • Rull nega 'la base de la filtració d'un eventual pla B'

VilaWeb
Redacció
28.07.2014 - 08:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Què passarà quan el govern espanyol impugni la convocatòria de la consulta del 9 de novembre? Quin és el pla B del president de la Generalitat? Segons El Periódico, el nou coordinador general de CDC, Josep Rull, va revelar-lo ahir en una reunió amb les Joventuts Nacionalistes de Catalunya. I va explicar que, amb la previsible impugnació de la consulta, Mas proposaria un govern de concentració dels partidaris de la consulta per a preparar unes eleccions plebiscitàries el 2016, amb el propòsit d’emprendre, tot seguit, la transició cap a la independència.

El diari destaca, citant fonts presents a la reunió d’ahir, algunes declaracions de Rull, com ara aquestes: ‘Es tracta que els partits del sí creïn una cosa nova, que no tingui el nom dels partits i que deixin clar que si et voten i es guanyen les eleccions, es disposa d’un mandat clar per negociar […]. A alguns no els interessa i volen un únic punt programàtic.’

Segons el diari, el govern justifica l’opció de fer eleccions en el fet que amb una consulta impugnada ‘no hi hauria garanties perquè les urnes tinguessin un recorregut internacional i, amb una possible baixa participació, no serien prou legítimes’.

Per què no s’haurien de poder convocar eleccions més aviat, a començament del 2015, per exemple? Segons aquesta informació, Rull va dir ahir: ‘Si ho féssim no podríem guanyar la posició una vegada adquirida, no tindríem els elements del D+1 preparats’; és a dir, la hisenda pròpia i l’estructura jurídica de l’estat català. I considera que les plebiscitàries s’haurien d’analitzar no tan sols pels escons sinó també pels vots obtinguts.

Convergència, diu el diari, no exclou la possibilitat que se suspengui l’autonomia de Catalunya i que ‘Llanos de Luna es quedi la gestió dels funcionaris, o la policia, o TV3’.

El desmentiment de Rull

Poc després de la publicació d’aquesta informació, Josep Rull l’ha desmentit així a Twitter:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any