Josep Rull creu que s’ha de refundar CDC, després de la confessió de Pujol

  • 'Catalunya està per sobre de qualsevol persona', diu el dirigent de Convergència

VilaWeb
ACN
27.07.2014 - 16:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Josep Rull, secretari d’organització i futur coordinador general de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), ha fet un pas més en la valoració de la confessió de l’ex-president Jordi Pujol i el seu paper en el partit a partir d’ara. Rull ha dit que la nova direcció de CDC, que serà ratificada el 7 de setembre, ‘vol tancar una etapa i obrir-ne una de nova’. Fins i tot ha parlat de la ‘refundació’ del partit.

‘És trist haver de tancar una etapa així –ha dit en referència al comunicat on Pujol admetia tenir diners no declarats a l’estranger–. Però Catalunya està per sobre de qualsevol persona, per rellevant que hagi estat’, ha dit en la cloenda de l’escola d’estiu Ramon Trias Fargas de la JNC.

Rull ha apostat per obrir una nova etapa a CDC, encapçalada per Artur Mas i pels representants del món local, que ‘culmini una etapa de 40 anys’. Sense voler treure mèrit al fet que ‘el president Pujol va liderar un projecte polític que s’ha de posar en valor’, l’aposta de Convergència serà la ‘refundació’. En aquest sentit, ha assenyalat: ‘Volem posar-nos al dia en molts aspectes.’ I ha citat ‘el refermament del compromís social’, ‘una manera concreta de fer política, honesta i transparent’ i treballar per ‘un projecte de llibertat i sobirania de Catalunya’.

Després de la ‘reflexió’ que Josep Rull demanava a l’encara president fundacional de CDC dissabte en una entrevista a RAC-1, aquest diumenge ha instat Jordi Pujol a ‘donar explicacions’. ‘Ens hem vist sacsejats, frapats, per una notícia que evidentment no ens ha agradat gens. Estem tristos, decebuts, però determinats a tirar endavant en allò que volem fer’, ha afegit, en referència a la consulta del 9 de novembre.

Precisament, ha animat els membres de la JNC a treballar per aconseguir el màxim de suport al sí-sí a la consulta, ja que considera que la secció jove de CDC és una eina indispensable per despertar la ‘consciència nacional’.

En aquest sentit, la líder de la JNC, Marta Pasqual, ha demanat ‘determinació’ perquè Jordi Pujol ‘es replantegi quin ha de ser el seu paper de futur’. Pasqual ha matisat que els fets pertanyen a l’àmbit ‘privat i personal’ i que no s’ha de deixar enrere el ‘llegat polític’ de la seva figura. ‘Ens pot costar d’entendre aquesta situació contradictòria’, ha reconegut la cap de la JNC. Però ha reivindica la ‘resistència’ de la secció per tal de no desviar l’atenció. ‘El partit farà la seva feina, i estic convençuda que Jordi Pujol estarà a l’alçada dels temps i de les circumstàncies’, ha conclòs. 


Informació relacionada: 

Francesc-Marc Álvaro: Pujol i els seus fills, la mala consciència

Editorial de Vicent Partal: Jordi Pujol: un país que fa mal

La política catalana, sacsejada per l’engany confessat de Pujol a Hisenda

Jordi Pujol manté l’Oficina a càrrec de la Generalitat

Pujol confessa que va enganyar Hisenda amb comptes a l’estranger

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any