Les millors apps per a les vacances

  • Recollides pel consultor informàtic Joan Jofra, col·laborador habitual del programa radiofònic 'L'internauta'

VilaWeb
Joan Jofra
26.07.2014 - 17:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Abans no us n’aneu de vacances, us recomanem un seguit d’aplicacions que us poden fer servei. Per a trobar bones ofertes, saber quin oratge farà, localitzar restaurants i aparcaments, i fins i tot fer-vos entendre en una llengua que no parleu. Si no coneixíeu aquestes apps, a partir d’avui ja no podreu anar de vacances sense tenir-les.

Abans d’anar-vos-en

Si aneu amb avió, us recomanem l’aplicació minube, premiada per Apple i Google: compara preus de reserves, vols, ‘jetcost’ i ‘eDreams’ i dóna a l’usuari les millors ofertes. Li va al darrere Kayak, per a trobar vols, hotels, cotxes de lloguer… vaja, tot allò que necessiteu. I, com que és recomanable anar a les fonts, us recomanem també que passeu per booking.com, (versió en català) i que compareu preus i disponibilitats.

Una cosa que no trobareu a les apps anteriors són els càmpings, però per això hi ha CampingES, si és que en cerqueu per l’estat espanyol. 

I també es fan difícil de trobar a webs normals els trajectes amb tren. Si en sou amants, la vostra web és loco2. És més senzilla que la Renfe –cosa gens difícil d’aconseguir, val a dir-ho. De manera que, ni que només sigui per estalviar-vos la web de Renfe, si viatgeu amb tren feu servir Loco2.

I una ara ja força coneguda és la web d’intercanvi Airbnb

No us descuideu de provar TripAdvisor per planificar el vostre viatge i les noves apps 2.0 per conèixer i ‘lligar’ durant el viatge: a Planely només cal que especifiquen on viatgeu i quan i us trobarà acompanyants que fan el mateix vol. I amb MeetAtTheAirport podreu trobar gent a l’aeroport per passar l’estona.

De vacances

Primer de tot, ens cal saber quin oratge farà per poder-nos planificar millor. En aquest cas, la primera recomanació no és pas d’una app sinó de la web Forecast.io, que instal·la una drecera al vostre telèfon i explica quin oratge ha fet i quin farà. Una demostració que no és necessària una app per a cada cosa. I també sobre meteorologia us recomanem Weather Channel, l’aplicació de l’oratge més coneguda i fiable, també per a iOS i Android. 

Si sou dels qui sortiu a navegar, és indispensable Windguru, una web txeca en català, la més coneguda i encertada per saber com bufarà el vent i quan. En trobareu versió per a iOS i per a Android.

Ara que ja sabem l’oratge, cercarem informació de les platges amb l’app iBeach, feta per l’Ajuntament de Barcelona.

I aneu amb compte amb les meduses! Amb Medjelly (iOS i Android) tindreu informació de les meduses a Catalunya, les Illes i Tunísia. 

La protecció solar, sobretot dels més petits, us serà més fàcil amb el joc d’Isdin, una manera de protegir-se del sol i alhora que els nens es diverteixin.  

Si necessiteu informació pràctica (restaurants, farmàcies, caixers, etc) l’app italiana Around Me us donarà moltes respostes.

Un sistema ràpid per a trobar restaurants és Foodspotting (ací teniu els restaurants propers a Vilaweb). És tan senzill com indicar-li on sou i us dirà on podeu anar a fer un mos. 

Però si sou agosarats i voleu anar a casa d’un particular a menjar, podeu provar Cookening i Feastly. Una manera de fer nous amics i descobrir la cuina local. 

Per trobar locals nocturns i festa, teniu Liveclubs, on els usuaris també deixen comentaris i informació.

Si aneu amb cadira de rodes, trobareu informació bàsica a WheelMate (versions per a iOS i Android): indica espais amb lavabos o aparcaments adaptats a més de 45 països. És una app col·laborativa, és a dir, que els mateixos usuaris marquen i qualifiquen els espais i els esborren si ja no són operatius.

Si viatgeu amb cotxe, us serà útil la guia d’aparcaments Parkopedia, amb informació de 45 països, 6308 ciutats i més de 30 milions de places. 

I per fer desplaçaments, myTaxi us permet demanar i pagar un taxi via app, molt útil si no domineu l’idioma.

Ajudes útils

Sou a Rússia i veieu un fantàstic cartell en ciríl·lic que no enteneu, què feu? Doncs recórrer a WordLens: feu una fotografia del cartell i… ‘voilà’! Funciona en castellà, alemany, francès, anglès, italià, portuguès i rus (4,46 euros per idioma) i no necessita connexió a la xarxa.

I si heu de parlar en rus amb algú? Speak&Translate fa exactament això. Dieu la frase al telèfon i l’app la tradueix perquè l’interlocutor us pugui entendre. L’app és gratuïta per a iOS, amb anuncis. Hi trobareu 32 idiomes –entre els quals el català– per traduir oralment; 40 idiomes per traduir de l’escrit a l’oral; i 72 idiomes per traduir d’escrit a escrit.

Li fa la competència el traductor de Google, però pel meu gust encara no és tan bo (abans Google Translate, ara Traductor): té versió per a Android i per a iOS

I si us trobeu en algun indret on no van amb euros, XE Currency us ajudarà a entendre el cost de les coses (amb versions per a iOS, Android, Blackberry BB10, Windows Phone, Windows 8 i Firefox; i versió gratuïta amb publicitat i una Pro sens publicitat d’1,99 euros).

Bones vacances!

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any