Mas insisteix que parlarà del 9-N amb Rajoy

  • Ironitza sobre l'actitud 'altament dialogant' del govern espanyol · Santamaría reiterava ahir que no en parlarien

VilaWeb
ACN
26.07.2014 - 09:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, es va refermar ahir en la voluntat de tractar sobre la consulta del 9 de novembre en la reunió de dimecres amb el president espanyol, Mariano Rajoy: ‘D’això també en parlarem’, va ser la resposta a la vice-presidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que havia instat de nou el president a renunciar a la consulta. Mas va ironitzar sobre l’actitud ‘altament dialogant’ que mostra el govern espanyol i va assegurar que també parlaria d’altres qüestions, com la recuperació econòmica i el model educatiu català, que pateix un ‘atac sistemàtic’.

Així, Mas va explicar que demanaria a Rajoy de ‘trobar alguna solució conjunta perquè aquesta expressió de la ciutadania catalana es faci de comú acord amb les institucions de l’estat espanyol’. 



Mas considera que al govern espanyol li hauria d’agradar que els ‘expliqués què està passant i poder trobar solucions conjuntes’. Aquesta ‘seria una actitud dialogant i correcta’ pròpia d’una ‘democràcia madura i consolidada’. ‘Però ells ja t’adverteixen; encara que el president de la Generalitat representi el país i una majoria social important i que passés per unes eleccions anticipades i obtingués una majoria clara per fer això que fa, del 9-N no en parlem’, lamentava Mas, que va respondre amb claredat: ‘Doncs escolteu, d’això també en parlaré’. I va defensar: ‘No volem res més que el que passa al Regne Unit, que també és la Unió Europea’.



A més del dret de decidir i de la consulta, Mas va explicar que volia tractar moltes altres qüestions amb Rajoy, com ara qüestions socials, la creació d’ocupació que ‘lidera Catalunya’ i el sistema educatiu català i d’immersió lingüística, que pateix ‘una manca de respecte i un atac sistemàtic’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any