Josep Rull, nou home fort de Convergència

  • Mas li confia la direcció del partit després de la renúncia d'Oriol Pujol

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.07.2014 - 10:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Artur Mas ha proposat Josep Rull com a nou home fort de Convergència. Així ho ha comunicat al secretariat permanent i a la direcció del partit, reunits avui al matí. Rull assumirà la coordinació d’un comitè de direcció, del partit després de la renúncia d’Oriol Pujol. Rull, que ja tenia funcions executives com a secretari d’organització, assumirà les principals tasques directives de CDC, coordinant aquest nou comitè de direcció en què també hi haurà Lluís Maria Corominas, Francesc Homs, Jordi Turull, Pere Macias, Francesc Sànchez, Irene Rigau i Meritxell Borràs. S’hi afegirà amb la condició de portaveu, Mercè Conesa.

En aquesta estructura d’organització, Corominas serà el nou secretari general adjunt, en substitució de Xavier Trias. I Jordi Turull, un dels noms que sonaven per ser el número dos del partit, es queda com a president i portaveu del grup parlamentari de CiU, formant part també d’aquesta direcció col·legiada.

També s’ha decidit nomenar Joaquim Colomines com a director de la Fundació CatDem, en substitució de Francec Sànchez.

Preparar el partit per a un nou curs intens

Mas ha constatat que el partit ha hagut d’entomar dues renúncies recents molt significatives, la d’Oriol Pujol com a secretari general de CDC, i la de Josep Antoni Duran i Lleida com a secretari general de CiU. ‘Però no hem volgut esperar ni en un cas ni en l’altre gaire temps per proposar els relleus’, ha continuat. D’aquesta forma, al seu parer, el partit queda ‘greixat’ per encarar el que ve a partir del mes de setembre, per estar ‘a l’alçada de les circumstàncies del país. Necessitem un partit perfectament dinamitzat de cara a l’agenda política que tenim per davant, una agenda del país molt densa i molt intensa’, ha afegit.

Notícia relacionada: Josep Rull, nou home fort de Convergència

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any