Fabra: ‘Hi ha una injustícia en allò que ens transfereix l’estat’

  • El president valencià carrega contra l'anterior govern espanyol del PSOE · Morera: 'Som en una situació insostenible'

VilaWeb
Redacció
23.07.2014 - 16:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pel president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, les balances fiscals fetes públiques pel govern espanyol demostren l’infrafinançament del País Valencià. ‘Hem pogut comprovar que tenim un desfasament entre allò que rebem i allò que aportem, i per això reivindiquem que ací també es cobrisquen els serveis fonamentals’ ha dit. 

Segons les dades publicades avui pel Minsiteri d’Hisenda espanyol, el dèficit fiscal del País Valencià és de 2.018 milions d’euros, un 2,03% del seu PIB. Si es té en compte el saldo per càpita, el País Valencià deixa de rebre 394 euros per habitant, per sota de Madrid (-2.575 euros/habitant), les Illes Balears (-1.329 euros) i Catalunya (-1.119 euros).

Fabra ha reiterat que la publicació de les balances fiscals posen de manifest allò que ja fa temps que critica i exigeix el Consell, especialment ‘en allò que fa referència a no poder cobrir els aspectes bàsics d’Educació i Sanitat’. Ha carregat contra l’anterior govern espanyol del PSOE, tot recordant que les dades eren del 2011 –‘amb un govern que ja vam denunciar que ens maltractava’, ha dit–, i ha assegurat que el Consell treballava per mirar d’aconseguir recursos i no només poder pagar proveïdors sinó pal·liar a poc a poc els desajustos que l’anterior govern d’Espanya va generar’. 

Entenc que a la Comunitat Valenciana s’està produint una injustícia pel que fa a allò que ens transfereix l’estat, que no dóna per cobrir les despeses d’educació, polítiques socials i educació’. 

Morera: ‘Som en una situació insostenible’

Per la seva banda, el síndic de Compromís, Enric Morera, assenyala que les dades ‘evidencien que la manca de decisió i lideratge del president Fabra hipoteca els valencians i els porta a l’empobriment i a una devaluació social molt greu’. Per això ha exigit ‘una reacció urgent per a reclamar allò que és just i que és nostre, els nostres diners, i reequilibrar la balança fiscal en vistes a millorar la situació del nostre poble’. 

EUPV: ‘Som com més va més pobres’

‘Les balances fiscals són contundents. Des del País Valencià aportem molt més d’allò que rebem de l’estat, mentre que tenim un nivell de renda inferior a la mitjana’, diu Marga Sanz, d’EUPV. ‘Som com més va més pobres, i aquell Consell no exigeix ni més inversions ni més finançament. S’acomoda al que fa el govern espanyol en aquest moment: menystenir els valencians’  

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any