La samarreta de la V de la Diada, groga o vermella? A quin tram cal anar?

  • L'ANC preveu un repartiment de samarretes que faci possible de confegir una senyera

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.07.2014 - 15:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una gran V humana serà l’acció central de l’Onze de Setembre d’enguany, dins la campanya ‘Ara és l’hora‘. Els organitzadors, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, proposen que la V sigui alhora una immensa senyera i demanen als participants que duguin samarretes grogues i vermelles. Però hi ha força gent que no acaba de saber quin color de samarreta ha dur ni a quin ha d’anar. L’ANC ha explicat a VilaWeb que aniria molt bé que tothom qui hi volgués participar s’inscrigués a la web que han creat, perquè indica l’opció idònia per a cada cas, per bé que saben que també hi haurà gent que hi anirà sense inscripció.

La samarreta, abans de la inscripció

Però i els assistents que volen comprar la samarreta abans d’inscriure’s? L’ANC és conscient  que hi haurà molta gent que farà això, i confia que no tothom se la comprarà del mateix color.

Les samarretes de la V de l’Onze de Setembre són a la venda online a la Botiga de VilaWeb, i a la botiga des d’aquest dimecres.

L’organització admet que serà difícil que les línies de la senyera que es dibuixaran a la Gran Via i a la Diagonal quedin perfectes, però els voluntaris s’encarregaran de guiar els participants de cada tram per tal que es vegin les quatre barres tan bé com es pugui.

Vermella o groga?

Pel que fa al color de la samarreta, per formar una bandera quatre novenes parts dels participants haurien de dur la samarreta vermella i la resta, les altres cinc novenes parts, la groga. En el moment de la inscripció, segons el tram assignat, la web proposa un color determinat. El programa de les inscripcions deixarà d’oferir l’opció de la samarreta vermella quan al tram seleccionat ja hi hagi prou gent (4/9 parts dels inscrits) que l’hagi triat.

A quin tram heu d’anar?

Pel que fa al tram de la V, el formulari d’inscripció demana als quin fan la inscripció individual que indiquin el codi postal de residència. Tenint en compte això, el programa d’inscripció assigna un tram, segons les previsions de trànsit i connexions amb el transport públic que ha fet l’organització. Ara, aquest usuari pot triar un altre si ho vol.

L’ANC remarca la importància d’inscriure’s en els trams de la V, i preferentment allà on el programa d’inscripció recomana, per a poder repartir bé tota la gent que es manifesti i assegurar el recorregut, des de les Glòries fins a la plaça d’Ildefons Cerdà, per una banda, i fins a la plaça Pius XII, per una altra.

Informació relacionada:

Les samarretes de l’11 de setembre a la venda online dilluns i a la botiga dimecres

L’ANC i Òmnium volen convèncer mig milió de votants més per al sí-sí

D’on ve el símbol de la V? Un recorregut per la infinitat de significats que té i ha tingut aquesta lletra

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any