Iceta recol·loca Navarro

  • El primer secretari del PSC es convertirà en el portaveu del grup al parlament

VilaWeb
Redacció
21.07.2014 - 14:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha anunciat que a partir de dimecres Pere Navarro serà el representant del PSC a la mesa del parlament, en substitució d’Iceta, que passarà a presidir el grup parlamentari socialista. ‘És un intercanvi de papers’, ha dit Iceta en roda de premsa després de la primera reunió de la comissió executiva. Iceta ha apuntat a força canvis al grup amb la rehabilitació de les díscoles Núria Ventura i Marina Geli i la continuïtat de Maurici Lucena com a portaveu -qüestions que es concretaran aquest dimarts.

A més, ha assegurat que Pedro Sánchez preveu ‘presència forta’ del PSC a l’executiva del PSOE i insinua que Chacón ‘podria ser candidata a incorporar-s’hi’.

Iceta ha avançat que es reunirà amb el secretari general electe del PSOE, Pedro Sánchez aquest divendres, prèviament al congrés dels socialistes espanyols. Ha dit que durant la visita de Sánchez aquest cap de setmana van tenir poc temps de parlar més enllà d’assegurar-li que vol a l’executiva federal una ‘presència federal’ del PSC. ‘Només ell sap què vol dir’ però Iceta té la impressió que es referia més a representació política forta més que no pas a nombre de representants del PSC als òrgans federals. 

En aquest sentit, Iceta ha assegurat que té ‘alguns noms al cap’ però que primer feia falta una conversa ‘a fons’ amb el dirigent espanyol per saber ‘quina executiva vol’. A preguntes dels periodistes ha admès que Carme Chacón ‘podria ser’ una bona candidata com a dirigent ‘destacada’ del PSC però que no volia pronunciar-se sense haver parlat abans amb Sánchez. A més, ha recordat que qui s’hi incorpori necessita el vist-i-plau de tota la delegació, en una decisió que es prendrà, per tant, dissabte al vespre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any