Compromís ja havia advertit que calia prevenir els incendis

  • Volen manifestar "el seu total suport al poble de la Vall d'Uixó en els moments tan durs que està vivint ara, compartint la seua tristesa per l'horror que han patit unes muntanyes que signifiquen tant per tanta gent i que estimen tantes persones"

VilaWeb
Redacció
21.07.2014 - 12:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des de Coalició Compromís Josep Maria Pañella, diputat a les Corts Valencianes per Castelló, ha volgut assenyalar que la realitat dels incendis està intrínsecament lligada a les decisions que es prenen des de la Generalitat Valenciana i les diputacions. “Estem patint durant una sèrie d’anys un seguit d’incendis forestals recurrents i de mida preocupant. Aquests incendis no es poden combatre amb tota l’eficiència necessària, ja que fa uns anys que les Brigades Rurals d’Emergència han vist reduïda a zero l’ajuda que arribava en forma de reforços estivals, i fa anys que no es convoquen places per a formar part dels diferents cossos de bombers”.

Per altra banda el portaveu local de Compromís per la Vall, Jordi Julià, ha afirmat que des de la coalició ja es va demanar fa uns mesos que l’ajuntament destinara recursos a contractar aturats que feren tasques de neteja dels boscos i prevenció d’incendis”.

De fet, Compromís per la Vall demanà de nou mitjançant una instància a l’ajuntament molt recentment que s’activés la prevenció d’incendis. El portaveu local ha volgut afegir que “l’empastre realitzat a la zona de Sumet, una urbanització fantasma que va destruir mitja muntanya i que està tancada al pas, autoritzada quan era alcaldessa l’actual consellera, ha provocat que l’accés dels cossos d’emergència a la zona afectada per les flames fóra més difícil.

Era un accés per bona pista i ràpid, ha dit, que ha estat destruït per la voràgine constructora del Partit Popular. Els cossos d’emergència han hagut d’accedir per un altre camí, en terme de Fondeguilla, més estret i de més difícil accés”.

Compromís demana que la desgràcia patida per la Vall no quede en l’oblit, i que s’ajude al repoblament de les nostres muntanyes i a recuperar els seus cultius als diferents agricultors i propietaris afectats pel foc.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any