Duran desvincula la seva renúncia del procés sobiranista

  • Deixa la secretaria general de CiU, refermant el compromís amb el 9-N · El substituirà Espadaler

VilaWeb
Redacció
21.07.2014 - 12:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del comitè de govern d’UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha anunciat avui a migdia que renunciava a la secretaria general de CiU, després de la reunió de la comissió executiva nacional de la federació. Duran ha dit, però, que continuava al capdavant d’Unió i com a portaveu de CiU al congrés. Justifica la decisió per la voluntat d’anar deixant responsabilitats (a començament d’any ja va deixar la presidència de la comissió bilateral) i passar el relleu a ‘altres persones que poden assumir les meves responsabilitats’.

Duran ha desvinculat la seva decisió de la consulta, i ha repetit que està plenament compromès amb el dret de decidir i amb la consulta del 9 de novembre.

Ramon Espadaler, president del consell nacional d’UDC i conseller d’Interior, serà el substitut de Duran al capdavant de la secretaria general de CiU. Artur Mas ha dit que confiava plenament en ell i per això l’ha proposat per al càrrec. Una conferència nacional de CiU l’haurà de confirmar aquestes pròximes setmanes.

Duran ha sospesat aquesta decisió durant setmanes juntament amb Mas, que, un cop s’ha fet pública la decisió de Duran, ha declarat: ‘No sempre hem estat d’acord però ens hem acabat entenent sempre. I això no hi ha gaire cases que ho puguin dir. Duran i Lleida ha tingut una actitud molt positiva que li vull agrair. Com a portaveu nostre ha fet molt bona feina i m’agradaria que continués en els pròxims mesos que són determinants.’

Després de les eleccions europees, Duran va fer públic que havia obert un període de reflexió sobre la continuïtat com a secretari general de CiU, i ja va avançar que no prendria cap decisió sense acordar-la amb Artur Mas.

De primer, algunes veus de CDC van qüestionar que pogués continuar essent el portaveu de la federació a Madrid, però la polèmica es va esvair així que Duran va refermar que es comprometia amb la consulta.

En una de les seves últimes intervencions públiques, a l’Escola d’Estiu d’Unió, va manifestar-se partidari de recuperar l’espai de centre a Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any