La Unió Europea estudia un procediment especial per a acceptar la permanència d’Escòcia

  • Segons The Scotsman, Juncker veu 'amb simpatia' el procés escocès · Afegeix que la Comissió no preveu 'en cap cas' d'expulsar Escòcia si guanya el sí

VilaWeb
Redacció
20.07.2014 - 18:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diari escocès The Scotsman publica un article d’Andrew Whitaker segons el qual el nou president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha manifestat simpatia envers el cas d’Escòcia i prepara un ‘procediment especial’ en previsió que proclami la independència. Segons les fonts consultades pel diari, Escòcia no fóra expulsada de cap manera de la Unió Europea ni li exigiria ningú cap procediment d’entrada com el que es demana als països candidats. Whitaker és el cap de política del diari i un dels periodistes de més renom d’Escòcia.

Segons les fonts del diari, el cas d’Escòcia seria tractat ‘com un cas especial i diferent’ del dels països candidats, car ja compleix tots els requisits per a ser membre de la Unió Europea. El periodista assegura que un alt càrrec de la Comissió li ha dit que ‘Juncker no vol Escòcia fora de la UE’ i que ‘hi té una simpatia que prové del fet de venir d’un país petit, cosa que li fa entendre bé els obstacles que sempre posen els països més grans’.

L’article ha causat polèmica avui a Escòcia, on els promotors de la campanya pel no han dit que Juncker continua la política de Barroso de pretendre expulsar Escòcia i Catalunya si voten a favor de la independència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any