Llavaneres hissa l’estelada davant el capità general espanyol

  • La hissada de la bandera independentista coincideix amb una recepció de capitania, el 18 de juliol, que es feia just al davant

VilaWeb
Redacció
19.07.2014 - 17:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres al Maresme, amb els partits polítics locals i la secció local de l’ANC, va hissar ahir divendres una senyera estelada a l’entrada del poble, a l’Avinguda de Sant Andreu, en compliment d’un acord del plenari. Es dóna el cas que davant mateix del lloc on es va desplegar l’estelada hi ha la residència d’estiu del capità general de Catalunya (anomenat inspector general de l’exèrcit des de la reforma del 2002). En aquell moment, i malgrat ser el 18 de juliol, aniversari del cop d’estat del general Franco, José Manuel Muñoz Muñoz feia una recepció.

Segons les fonts consultades per VilaWeb a la recepció del capità general assistien diverses persones arribades en alguns casos en un autobús especial, entre les quals la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna.

Entre els assistents a la hissada de la senyera estelada es va comentar abundament la poca sensibilitat de l’estament militar de fer un acte de celebració precisament el dia que es commemora el cop d’estat del 1936, que va donar inici a la guerra. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any