L’ANC i Òmnium volen convèncer mig milió de votants més per al sí-sí

  • Activen la campanya 'Ara és l'hora', que mobilitzarà 100.000 voluntaris

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
17.07.2014 - 13:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ara és l’hora‘ és el lema de la campanya de mobilització que l’ANC i Òmnium han activat per poder votar en la consulta del 9 de novembre i que hi guanyi el sí-sí. El moment culminant de la mobilització serà la V de l’Onze de Setembre a Barcelona (vegeu-ne tots els detalls), on totes dues entitats demanen que sigui ‘la manifestació més gran de la història de Catalunya’. ‘L’objectiu ja no és votar, sinó guanyar. Hem de garantir que ja que votarem, guanyarem. Per això necessitem afegir 500.000 persones més als votants del sí-sí’, ha explicat el coordinador de la campanya, Oriol Solé.

Solé considera que aquests 500.000 votants que ara no votarien sí-sí, són ciutadans indecisos, abstencionistes i possibles votants del sí-no.

Per dur a terme la campanya, l’ANC i Òmnium preveuen de mobilitzar uns 100.000 voluntaris, que col·laboraran en tasques de tota mena durant els dos mesos entre la Diada i la consulta. Serà una campanya comunicativa que s’ha contractat a l’empresa Blue State Digital, que va treballar en les campanyes electorals d’Obama i de Dilma Roussef.

El missatge que han volgut transmetre tant Òmnium com l’ANC és que ara ja no es tracta de demanar de votar –una reivindicació que ja és molt majoritària en la societat catalana–, sinó de guanyar la votació del 9 de novembre i ‘aconseguir que el sí-sí sigui hegemònic’, en paraules de Solé.

La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, no preveu la possibilitat que no es voti el 9 de novembre sobre la independència. ‘Nosaltres votarem i guanyarem el 9 de novembre’, ha dit, simplement. I de la reunió pròxima entre Mas i Rajoy, s’ha limitat a valorar-ne el fet i ha destacat que sempre és bo que hi hagi diàleg.

La presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, ha subscrit les paraules de Forcadell, i ha afegit: ‘Sabem que el president Mas té un mandat clar del poble de Catalunya per fer la consulta el 9 de novembre. I ara veiem que pot ser que hi hagi moviments en el cantó del govern espanyol. Tant de bo.’

Informació relacionada:

L’empresa americana contractada per l’ANC i Òmnium també treballa per la campanya unionista a Escòcia

‘Ara és l’hora’: tots els detalls de la V de la Diada

D’on ve el símbol de la V? Un recorregut per la infinitat de significats que té i ha tingut aquesta lletra

Les samarretes de l’11 de setembre a la venda online dilluns i a la botiga dimecres

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any