Mas no acordarà res amb Rajoy sense el vist-i-plau dels partits del 9-N

  • S'ha posat en contacte amb els dirigents d'ERC, ICV-EUiA i la CUP per explicar-los com vol enfocar la reunió amb el president espanyol

VilaWeb
ACN
16.07.2014 - 15:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, s’ha posat en contacte telefònic amb els líders d’ERC, ICV-EUiA i CUP per explicar-los com vol enfocar la reunió amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Mas ha trucat a Oriol Junqueras (ERC), Joan Herrera (ICV-EUiA) i David Fernández (CUP) i els ha indicat que pensa demanar-li a Rajoy que almenys no posi traves a la consulta del 9-N i per tant no recorri contra la llei catalana de consultes ni el decret de convocatòria corresponent. També ha refermat el compromís de no acordar res sense pactar-ho primer amb ells, tal com ja havia anunciat.

El portaveu del govern i conseller de la Presidència, Francesc Homs, també ha volgut recordar que el govern i Mas sempre havien dit que no hi hauria cap canvi si no era acordat amb els partits que van pactar data i pregunta.

Rajoy: ‘És molt poc seriós que el president Artur Mas vulgui negociar la pregunta amb mi ‘

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha dit a Brussel·les: ‘És molt poc seriós que el president Artur Mas vulgui negociar amb mi la pregunta de la consulta. Abans volien preguntar per una cosa, i resulta que ara volen preguntar per una de diferent o volen que jo digui de què s’ha de preguntar. No puc entrar en aquest joc perquè em sembla molt poc seriós.’ I encara ha dit que des de bon començament havia advertit que el referèndum era il·legal i que no es faria.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any