Compromís demana a TVE ‘que repare l’atac contra la memòria de Guillem Agulló’

  • En l'informatiu d'ahir, va confondre el jove de Burjassot amb el seu assassí

VilaWeb
Redacció
15.07.2014 - 13:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu adjunt de Compromís, Fran Ferri, ha registrat avui una proposició no de llei per què les Corts Valencianes condemnin la manca de sensibilitat de TVE per no haver emès cap correcció de la informació en què confonien Guillem Agulló amb el seu assassí. Al ‘Telediario’ de TVE d’ahir van dir, en la notícia sobre el començament del judici de l’Operació Panzer: ‘Al banc dels acusats s’asseuen dos militars, un regidor del partit ultra España 2000 i Guillem Agulló, l’assassí confés d’un jove de Burjassot a València el 1993.’

Heus ací el vídeo:

‘D’aquesta manera’, ha dit Ferri, ‘per als 1.651.000 espectadors que van seguir la programació informativa de TVE, Guillem Agulló va passar de ser víctima a ser un assassí confés. Aquesta lamentable errada es podria haver reparat en l’emissió de la segona edició de l’informatiu amb una correcció pública de la informació i la petició de disculpes. En comptes d’això, la cadena va decidir llançar únicament un missatge en una xarxa social, amb una difusió considerablement menor i un públic diferent al que va seguir el Telediario-1 amb la desafortunada narració’.

El fiscal demana quaranta-dos anys de presó per als acusats, entre els quals l’assassí confés de Guillem Agulló, Pedro Cuevas, i un regidor d’España 2000 al municipi de Silla. L’acusació popular, integrada pel Moviment contra la Intolerància i més entitats i partits d’esquerres i nacionalistes del País Valencià, remarca que és el procés més important a l’estat espanyol contra neonazis i confia que serveixi per a posar fi a la impunitat del feixisme.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any