El consell no preveu problemes d’abastament energètic en una Catalunya independent

  • Recorda que ja es va actuar durant la sequera del 2008 i que els contractes amb operadors d'energia es poden renovar

VilaWeb
Redacció
14.07.2014 - 14:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN) no preveu problemes d’abastament d’aigua i d’energia en una Catalunya independent. ‘Per a causar problemes d’abastament d’aigua, hi hauria d’haver una sequera molt més greu que la del 2008, perquè llavors ja es van prendre mesures’, ha dit el president del CATN, Carles Viver i Pi-Sunyer, durant la presentació d’un dels quatre informes del consell, dedicat exclusivament a aquesta qüestió. Pel que fa a l’energia, ha dit que seria molt fàcil de garantir-ne la continuïtat renovant els contractes amb els operadors que ara mateix ja la distribueixen a Catalunya.

L’informe sobre l’abastament d’aigua i energia que ha fet el consell assessor, de 130 pàgines, analitza la situació actual d’abastament d’aigua de les conques externes i internes i les diverses fonts d’energia, és a dir, petroli, gas natural, renovables, carbó, nuclear i electricitat.

Pel que fa a l’aigua, i tot i que Catalunya sempre té els riscs de sequera a causa de la manca de pluja, conclou que hi hauria d’haver una situació pitjor que la del 2008 perquè hi hagués problemes d’abastament.

Sobre l’energia, ha indicat que tot i que Catalunya no seria autosuficient, es podrien renovar els contractes actuals amb les operadores que subministren energia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any