Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  13.07.2014  18:09

El parlament britànic redacta un informe sobre la independència de Catalunya

L'equip de recerca de Westminster el va publicar divendres

Men?ame
 

L’equip de recerca de Westminster ha preparat un document per explicar als parlamentaris el context polític actual al Principat. És un document de set pàgines que repassa els esdeveniments recents i explica que, tot i que el parlament català ha fet una petició formal per a fer el referèndum d’independència, Madrid no ho permet. 

La secció d’afers internacionals de la biblioteca del parlament britànic va publicar el text divendres. Es tracta d’un tipus de document que els parlamentaris reben per a ajudar-los a encarar les seves postures davant de diversos assumptes d'actualitat.

El text es remunta al 2010, amb la retallada de l’estatut i les eleccions, per a explicar com s’ha arribat al context actual. En el resum de l’article, s’indica que al parlament català hi ha una majoria en favor de la secessió. També s’inclouen resultats d’enquestes i s’explica que la majoria dels catalans són partidaris de romandre a la Unió Europea si s’assoleix la independència.


Més informació: Què diu l'informe del parlament britànic sobre la independència de Catalunya?

Informació relacionada: Un estudi de la Universitat d'Oxford desmunta les tesis de Barroso sobre la independència