Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  13.07.2014  14:49

Autor/s: ACN

La CUP creu que cal un moviment de resistència civil per assegurar la consulta

No descarta pactes amb Podem i altres de cara a les municipals

Men?ame
 

La Candidatura d'Unitat Popular proposa la creació urgent d'un moviment de resistència civil organitzada preparat per desobeir el Govern espanyol davant la impossibilitat de convocar la consulta. És un dels acords l'Assemblea Nacional de la formació que s'ha fet aquest diumenge a Cervera amb l'assistència de mig miler de militants d'arreu dels Països Catalans. La CUP tem que una possible trobada Mas-Rajoy acabi amb un pacte entre elits que obligui a aplicar la desobediència popular per evitar una marxa enrere en la convocatòria de la consulta. La formació veu inviable el diàleg amb l'estat espanyol i considera gairebé segur que la consulta s'haurà de fer desobeint els dictamens espanyols.

La Candidatura d'Unitat Popular fa una crida pública a articular de forma urgent el moviment civil que asseguri la celebració de la consulta. La diputada Isabel Vallet, creu que l'apropament de posicions entre els Governs català i espanyol "són un perill de que aquest procés acabi amb un pacte entre elits, burgesies i amb un altre nou encaix amb l'estat espanyol". Segons Vallet, "cap dinar ni conversa entre Mas i Rajoy pot substituir que Catalunya pugui decidir el seu futur de manera democràtica el 9 de novembre". 
La CUP veu evident "el risc d'un autononisme renovat" com a proposta per satisfer Catalunya. Per evitar-ho, ha dit la diputada "cal crear un moviment fort i desobedient que plantegi aquest trencament amb l'estat". En el mateix sentit s'ha referit el membre del Secretariat Nacional de la CUP, Lluís Sales, que ha recordat que la convocatòria de la consulta "és un procés promogut pel poble i que els grans partits ho han seguit". Aquest país haurà d'estar més a prop de Gandhi que d'Àlex Salmond" ha dit Sales, que s'ha mostrat convençut que la consulta "s'haurà de convocar de forma desobedient". 

Municipals constituents

L'Assemblea Nacional celebrada a Cervera també ha debatut el paper de la CUP a les properes eleccions municipals. Les fixen com a eleccions constituents passi el que passi amb la consulta del 9 de novembre. La Candidatura d'Unitat Popular treballarà per articular candidatures que reforcin la presència de les masses populars, sense descartar pactes amb agrupacions locals o altres partits com Podem. En tots cas, els pactes els debatran i decidiran les respectives assemblees locals.