Badalona engega la campanya d’estiu de l’ANC amb un mural gegant d’Obama

  • Els caps de setmana previs a l'Onze de Setembre l'entitat crearà murals amb cares de dirigents de tot el món per a internacionalitzar el procés català

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.07.2014 - 14:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La primera acció de la campanya d’estiu de l’ANC es va fer a la plaça de la Plana de Badalona: un mural gegant amb la cara del president dels EUA Barack Obama. L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va presentar dijous la campanya prevista per a aquests dos mesos previs a l’Onze de Setembre. A més d’assaigs de la V gegant que es farà per la diada a Barcelona, l’entitat ha pensat de desplegar una desena de grans murals, com el d’Obama, al llarg dels caps de setmana d’estiu que interpel·laran, cadascun, un dirigent polític que serà clau a l’hora del reconeixement internacional de la causa catalana. 

Barack Obama a Badalona obre la llista de dirigents internacionals interpel·lats per l’ACN, en la qual també hi haurà Jean-Claude Juncker, Martin Schulz, Angela Merkel, François Hollande, David Cameron, Matteo Renzi, Ban Ki-moon, Dilma Rousseff, el papa Francesc i Fredrik Reinfeldt. Forcadell va explicar dijous que a l’hora d’elegir-los s’han tingut en compte els països del context europeu i aquells ‘absolutament democràtics’.

Amb els murals, de 15 metres per 30 cadascun, l‘organització confia trobar ressò en els mitjans dels països d’origen dels dirigents gràcies també a les accions paral·leles que hi faran les sectorials de l’ANC a l’estranger.

Assaigs de la V

Com ja es va fer l’any passat amb els assaigs de la Via Catalana, enguany s’organitzaran V a tot el territori amb l’objectiu de ‘familiaritzar-se’ amb la mobilització de l’Onze de Setembre. L’ANC pretén internacionalitzar el procés i dinamitzar el territori amb vista a la consulta del 9 de novembre. ‘El 2014 és l’any decisiu en el nostre camí cap a la independència. Per això enguany la data més important no és l’11 de setembre, sinó el 9 de novembre: el dia que votarem i decidirem la nostra llibertat’, va dir ahir la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell.

Els detalls sobre la V gegantina, la setmana vinent

Respecte dels detalls de la V que s’ha de dibuixar entre la Diagonal i la plaça de les Glòries de Barcelona l’Onze de Setembre vinent, Forcadell va anunciar que es presentarien conjuntament amb Òmnium la setmana vinent. El lema de la mobilització de la diada, va afegir, encara no s’ha tancat, però segurament anirà enfocat al 9-N i el terme ‘votació’ hi serà molt present. 

Nou vídeo: ‘V, la lletra que canviarà la nostra història’

En ocasió de la presentació de la campanya d’aquest estiu, l’ANC va fer públic dijous un nou vídeo promocional en què apareixien imatges amb figures que tenien forma de V, com les agulles d’un rellotge, les branques d’un arbre, agulles d’estendre i, fins i tot, senyals de trànsit. La setmana vinent es farà pública una segona versió d’aquest vídeo.

Notícia relacionada:

La mobilització per la V de l’Onze de Setembre satura la reserva d’autocars (3-7-2014)

Forcadell: ‘Hem de treure les urnes al carrer i el qui s’hi atreveixi, que les retiri’ (1-7-2014)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any