La plataforma Prou i més entitats duran les reivindicacions a la porta de conselleria

  • Faran una acampada la setmana que ve en protesta per la política educativa del Consell

VilaWeb
VilaWeb
Redacció / EP
12.07.2014 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Trobada de Plataformes Comarcals per l’escola pública, entre les quals la plataforma Prou de la Vall d’Albaida, ha convocat per als dies 16, 17 i 18 de juliol vinents una acampada al recinte de la Conselleria d’Educació a València. Estarà concebuda com ‘un espai de trobada de totes les persones que defensen l’ensenyament públic, laica, de qualitat i en valencià, amb un tarannà pacífic, reivindicatiu i lúdic’.

Els impulsors de la iniciativa han explicat que l’acampada es durà a terme a la Conselleria d’Educació per a ‘assenyalar els culpables de la situació en què han deixat l’escola pública’. Per això, cada dia estarà dedicat a un tema. Dimecres se centrarà en la LOMCE; dijous, a la lluita pel manteniment d’unitats i escoles, i divendres a la privatització de l’ensenyament. En aquestes accions hi participaran representants de les escoles que durant aquest curs han estat ‘lluitant en defensa de l’escola pública i del manteniment dels seus centres’.

Exemple de lluita

Per a l’organització, ‘són un exemple clar d’aquesta lluita el col·legi Ciutat d’Oviedo de Torrevella, la denúncia de les comunitats educatives de Calp, Elx i Torrent contra la construcció dels Centres d’Iniciativa Social (CIS), els tancaments de les escoles Martínez Valls i Bonavista d’Ontinyent i el Ciutat de Cremona d’Alaquàs per la supressió d’unitats d’infantil, la reivindicació del dret d’aprendre en valencià de la Plataforma Prou de la Vall d’Albaida i del CEIP Pare Català de Benimaclet, i la defensa per l’ensenyament públic de les cinc escoles de la ciutat de Castelló’, han enumerat.

‘Volem que l’Acampada per l’Escola Pública siga també un espai de denúncia: continuarem fent visible el rebuig de la comunitat educativa a la LOMCE, que començarà a aplicar-se el curs que ve en Primària i en FP Bàsica; també volem denunciar les retallades realitzades en les beques de menjador, llibres, transport, les retallades en les plantilles docents, la creació del districte únic i de l’augment de la ràtio a les aules, la rebaremació de docents interins amb una àmplia experiència laboral i la retallada d’unitats en valencià, així com de Cicles Formatius’, resumeixen els organitzadors.

Suport d’artistes

Durant els tres dies, a més de debats i xarrades sobre els temes que centren cada jornada, hi haurà activitats per als xiquets, tallers i actuacions d’artistes com Xavi Castillo, Senior, Llorenç el Contacontes, Tomàs de los Santos, Toni Carrion i el grup de dolçainers Estrella Roja de Benimaclet.

Vídeo de convocatòria a l’acampada

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any