El Correllengua, dedicat a Maria-Mercè Marçal, enceta camí avui a Ivars d’Urgell

  • Recorrerà tots els racons del país fins el 8 de novembre amb l'acte final a Perpinyà

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.07.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) posa en marxa un any més –i ja en són divuit– el Correllengua, la sembla campanya més emblemàtica. Recorrerà tots els racons del país fent actes de difusió de la llengua i la cultura catalanes i recuperant la vida i l’obra de Maria-Mercè Marçal, la poetessa homenatjada en l’edició d’enguany. El tret de sortida es fa avui a Ivars d’Urgell, bressol de Marçal, amb un programa d’activitats que omplirà tota la jornada.

A Ivars d’Urgell es faran activitats en record a la poetessa, com ara una ofrena floral allí on descansa, una lectura de poemes i una passejada literària pels espais que li eren propis. Els actes centrals s’han fet a la tarda amb l’espectacle poetico-musical ‘Tres Voltes Rebel‘ de Vicente Monera i Jaume Calatayud, la lectura del manifest de l’edició d’enguany, escrit pel periodista i director de VilaWeb, Vicent Partal, i el parlament de Josep Borrell, filòleg i ex-director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. El dia acabarà amb una doble activitat: una visita a l’estany d’Ivars amb la festa de l’esport i el sopar popular.

A banda de retre homenatge a Marçal, aquest Correllengua se sumarà als actes de suport a la celebració de la consulta del 9-N i la commemoració del Tricentenari. Aquests dos eixos s’afegeixen a les tradicionals activitats festives i reivindicatives entorn la unitat i la normalització de la llengua.

Recursos i materials per fer-lo arribar al vostre poble

Com cada any, la CAL posa a disposició dels organitzadors del Correllengua als pobles i ciutats un ampli ventall de recursos i materials, amb l’objectiu de facilitar la seva tasca. Enguany destaquen dues exposicions de nova creació: ‘No volem que la revolució ens neixi morta‘, que repassa l’acció feminista i política de Maria-Mercè Marçal, i 1714: el català, ahir, avui i demà. ‘Et prenc la paraula‘, sobre les vicissituds de la llengua en els darrers 300 anys. Paral·lelament, també es pot accedir a diversos audiovisuals sobre aquestes dues temàtiques, així com a un recull d’espectacles i actuacions vinculats a la llengua i al país.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any