Notícies

Dissabte  12.07.2014  06:00

El Correllengua, dedicat a Maria-Mercè Marçal, enceta camí avui a Ivars d'Urgell

Recorrerà tots els racons del país fins el 8 de novembre amb l'acte final a Perpinyà

Men?ame
 

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) posa en marxa un any més --i ja en són divuit-- el Correllengua, la sembla campanya més emblemàtica. Recorrerà tots els racons del país fent actes de difusió de la llengua i la cultura catalanes i recuperant la vida i l'obra de Maria-Mercè Marçal, la poetessa homenatjada en l'edició d'enguany. El tret de sortida es fa avui a Ivars d'Urgell, bressol de Marçal, amb un programa d'activitats que omplirà tota la jornada.

A Ivars d'Urgell es faran activitats en record a la poetessa, com ara una ofrena floral allí on descansa, una lectura de poemes i una passejada literària pels espais que li eren propis. Els actes centrals s'han fet a la tarda amb l'espectacle poetico-musical 'Tres Voltes Rebel' de Vicente Monera i Jaume Calatayud, la lectura del manifest de l'edició d'enguany, escrit pel periodista i director de VilaWeb, Vicent Partal, i el parlament de Josep Borrell, filòleg i ex-director de l'Institut d'Estudis Ilerdencs. El dia acabarà amb una doble activitat: una visita a l'estany d'Ivars amb la festa de l'esport i el sopar popular.

A banda de retre homenatge a Marçal, aquest Correllengua se sumarà als actes de suport a la celebració de la consulta del 9-N i la commemoració del Tricentenari. Aquests dos eixos s’afegeixen a les tradicionals activitats festives i reivindicatives entorn la unitat i la normalització de la llengua.

Recursos i materials per fer-lo arribar al vostre poble

Com cada any, la CAL posa a disposició dels organitzadors del Correllengua als pobles i ciutats un ampli ventall de recursos i materials, amb l'objectiu de facilitar la seva tasca. Enguany destaquen dues exposicions de nova creació: 'No volem que la revolució ens neixi morta', que repassa l'acció feminista i política de Maria-Mercè Marçal, i 1714: el català, ahir, avui i demà. 'Et prenc la paraula', sobre les vicissituds de la llengua en els darrers 300 anys. Paral·lelament, també es pot accedir a diversos audiovisuals sobre aquestes dues temàtiques, així com a un recull d'espectacles i actuacions vinculats a la llengua i al país.

Men?ame