L’ANC s’adreçarà a Obama i més dirigents internacionals en favor del 9-N

  • L'entitat ha anunciat els actes per a internacionalitzar el procés català

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.07.2014 - 17:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha presentat la campanya d’actes previstos per aquests dos mesos previs a la diada de l’Onze de Setembre. Els actes, que es desenvoluparan durant els mesos de juliol, agost i la primera setmana de setembre, tindran lloc a tota la geografia catalana, com també en algunes ciutats del món gràcies a la col·laboració de les assemblees territorials i exteriors de l’ANC.

Com ja es va fer l’any passat amb els assaigs de la Via Catalana, enguany s’organitzaran V a tot el territori amb l’objectiu de ‘familiaritzar-se’ amb la mobilització de l’Onze de Setembre. Des de l’ANC busquen internacionalitzar el procés i dinamitzar el territori en vistes de la consulta del 9 de novembre. ‘El 2014 és l’any decisiu en el nostre camí cap a la independència. Per això enguany la data més important no és l’Onze de Setembre, sinó el 9-N: el dia que votarem i decidirem la nostra llibertat’, ha dit la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell.

Un missatge al món

En aquest sentit, i tal com ha explicat Núria Vinyals, membre del secretariat nacional, a partir d’aquest dissabte 12 de juliol i cada cap de setmana, l’assemblea organitzarà grans actes regionals en què es desplegarà un gran mural interpel·lant cadascun un dirigent polític que serà clau a l’hora del reconeixement internacional de la causa catalana. Les accions serviran per a aconseguir ressò mundial i informar-los que els catalans votarem el 9-N. El primer mural s’adreçarà al president dels Estats Units, Barack Obama, i es desplegarà a Badalona.

En total es faran deu grans murals, un per a cada dirigent mundial interpel·lat, i tindran unes dimensions de 15×30 metres cadascun. Barack Obama, Jean Claude Juncker, Martin Schulz, Angela Merkel, François Hollande, David Cameron, Matteo Renzi, Ban Ki Moon, Dilma Rousseff, Francesc I i Fredik Reinfeldt són els dirigents mundials a qui s’enviarà aquest missatge de democràcia i llibertat. Forcadell ha explicat que a l’hora d’elegir-los s’han tingut en compte els països de context europeu i aquells ‘absolutament democràtics’.

Una V a cada municipi

A més dels murals que enviaran aquest missatge als principals dirigents mundials, el membre del secretariat de l’ANC Ignasi Termes ha explicat que enguany, com també es va fer el 2012 i 2013 amb la Marxa cap a la Independència i la Via Catalana, les assemblees territorials i exteriors de l’ANC duran a terme múltiples mobilitzacions en forma de V en municipis de tot Catalunya i del món.

Aprofitant la mobilització d’estiu de l’ANC, i en el marc de la campanya ‘Estem Preparats’, al projecte ‘El país de tots’, que té per objectiu consolidar i ampliar la majoria social favorable a la independència, Termes també ha explicat que aquest juliol s’encartellaran els carrers de Catalunya. ‘D’aquesta manera aprofitarem tots els actes preparatoris de la V de l’Onze de Setembre per tal que a tot el país es visualitzi que estem preparats per a assolir el desafiament que ens hem plantejat.’

Els detalls sobre la V gegant, la setmana vinent

Respecte als detalls de la V que s’ha de dibuixar entre la Diagonal i la plaça de les Glòries de Barcelona l’Onze de Setembre vinent, Forcadell ha anunciat que es presentaran conjuntament amb Òmnium la setmana vinent. El lema de la mobilització de la diada, ha afegit, encara no s’ha tancat, però segurament anirà enfocat al 9-N i el terme ‘votació’ hi serà molt present. 

Nou vídeo: ‘V, la lletra que canviarà la nostra història’

En ocasió de la presentació de la campanya d’aquest estiu, l’ANC ha fet públic un nou vídeo promocional en què apareixen imatges amb formes i figures que formen una V, com les agulles d’un rellotge, les branques d’un arbre, agulles d’estendre i, fins i tot, senyals de trànsit. La setmana vinent es farà pública una segona versió en la línia d’aquest vídeo.

Notícia relacionada:

La mobilització per la V de l’Onze de Setembre satura la reserva d’autocars (3-7-2014)

Forcadell: ‘Hem de treure les urnes al carrer i el qui s’hi atreveixi, que les retiri’ (1-7-2014)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any