‘La consellera Català hauria de seguir l’exemple del seu equip directiu’

  • Pepe Pla, regidor d'Educació d'Ontinyent, creu que la poliítica educativa del Consell és nefasta

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.07.2014 - 09:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’equip directiu de la consellera d’Educació, María José Català, va dimitir ahir. El secretari d’Educació, Rafael Carbonell; la sots-secretària del departament, Virgínia Jiménez; i l’inspector territorial a València, Ismael Martinez, van dimitir els càrrecs per motius personals. Tots tres ho van comunicar a la Generalitat i tornaran a exercir les funcions d’inspectors d’Educació.

En saber-se la notícia, el regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent Pepe Pla ha declarat que ara ‘caldria que la consellera Català seguira l’exemple del seu equip directiu’ i abandonara el càrrec. Per a Pla, les dimissions es produeixen perquè ‘ni els càrrecs de confiança de la conselleria suporten ja les polítiques nefastes i destructives’ del Consell. El regidor ja havia demanat la dimissió del secretari d’Educació Rafael Carbonell, ‘pels incompliments continuats’ dels compromisos que havia adquirit amb la comunitat educativa de la capital de la Vall d’Albaida, i havia qualificat d’indigna’ la seua actitud.

La consellera d’Educació, María José Català, va informar que el substitut de Rafael Carbonell seria Manuel Tomás, actual director del consorci CulturArts. La subsecretaria, l’ocuparà Jesús Carbonell. Català va agrair la tasca de tots dos càrrecs, que va qualificar de ‘seriosa i rigorosa’.

Carbonell i Jiménez van assegurar que la decisió havia estat meditada i que no la van voler comunicar fins que no s’acabés el curs educatiu, per tal de no incidir en el desenvolupament de l’activitat del departament.

La proposta de nous nomenaments per a substituir Carbonell i Jiménez es traslladarà a la reunió del ple del Consell.

Valoració positiva de STEPV

El Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV) va valorar molt positivament les dimissions. En un comunicat, STEPV considera que l’equip de la conselleria és ‘el responsable d’aquesta última etapa de retallades, manca de transparència, privatització de l’ensenyament i de violentar constantment la comunitat educativa en la gestió dels afers educatius, tant en la forma com en el fons’.

També diu que la conselleria necessita un canvi total, ‘no sols de les persones que hi ha al capdavant, sinó també de les polítiques que s’apliquen’.

Escola Valenciana recorda les sentències judicials perdudes

En una línia semblant es va expressar Escola Valenciana, que en un altre comunicat va valorar molt positivament la dimissió del secretari d’Educació, Rafael Carbonell.

Escola Valenciana va posar l’èmfasi a recordar que la conselleria havia perdut tres sentències al TSJ valencià per supressions de línies en català en diversos arranjaments escolars, dels quals Carbonell era el responsable. Actualment Escola Valenciana està pendent de la resposta dels tribunals sobre la petició de l’entitat al TSJ de la suspensió cautelar de l’arranjament escolar per al curs vinent.

També considera que la dimissió de Virginia Jiménez, subsecretària d’Educació, i d’Ismael Martínez, director territorial d’Educació a València, ha estat una decisió molt interessant per a l’ensenyament de qualitat i en valencià.

‘Cal que el nou equip d’Educació encapçalat per Manuel Tomás, el nou secretari d’Educació, reprengui el diàleg i la negociació seriosos i rigorosos per reconstruir i solucionar els diferents fronts i problemes creats en matèria educativa i especialment en el programa d’ensenyament òptim, el Programa Plurilingüe d’Ensenyament en Valencià’, va dir el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno.

Notícia relacionada. Dimiteix en bloc l’equip directiu de la conselleria d’Educació

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any