Dimiteix en bloc l’equip directiu de la conselleria d’Educació valenciana

  • El regidor d'Educació d'Ontinyent ja havia reclamat la dimissió del secretari d'Educació per la seua 'actitud indigna'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.07.2014 - 20:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’equip directiu de la consellera d’Educació valenciana, María José Català, ha dimitit avui. El secretari autonòmic d’Educació, Rafael Carbonell, la sots-secretària del mateix departament, Virgínia Jiménez, i l’inspector territorial a València, Ismael Martinez, han renunciat els seus càrrecs per motius personals. Tots tres ho han comunicat per registre d’entrada a la Generalitat i tornaran a les seves funcions d’inspectors d’Educació.

L’actuació de Rafael Carbonell al capdavant de la secretaria d’Educació havia estat molt qüestionada des de sectors de l’ensenyament. El regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Pepe Pla, va arribar a demanar-ne la dimissió arran dels incompliments continuats dels compromisos que havia adquirit amb la comunitat educativa de la capital de la Vall d’Albaida, i va qualificar d’indigna’ la seua actitud.

En conferència de premsa, la consellera d’Educació María José Català ha informat que el substitut de Rafael Carbonell serà Manuel Tomás, actual director del consorci CulturArts i que assumirà ara la secretaria autonòmica d’Educació. Respecte a la subsecretaria, l’ocuparà Jesús Carbonell.

En la compareixença, la consellera ha agraït la tasca realitzada per tots dos càrrecs, que han exercit el seu treball ‘de manera seriosa i rigorosa’ i ha manifestat el desig de continuar comptant amb la seva col·laboració des de les seves responsabilitats com a inspectors de la Conselleria d’Educació.

Per la seva banda, Carbonell i Jiménez han assegurat que els motius de la seva renúncia responen ‘a una decisió meditada que han esperat a comunicar coincidint amb la conclusió del curs educatiu, per tal de no incidir en el normal desenvolupament de l’activitat del departament’.

La proposta de nous nomenaments per a substituir Carbonell i Jiménez es traslladarà a la propera reunió del ple del Consell.

Valoració positiva de STEPV

El Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha valorat molt positivament les dimissions. A través d’un comunicat, STEPV considera que l’actual equip de la conselleria era ‘el responsable d’aquesta última etapa de retallades, manca de transparència, privatització de l’ensenyament i de violentar constantment la comunitat educativa en la gestió dels afers educatius, tant en la forma com en el fons’.

També considera que cal un canvi total en la conselleria, ‘no sols de les persones que són al capdavant, sinó també de les polítiques que s’apliquen’.

Escola Valenciana recorda les sentències judicials perdudes

En una línia semblant s’ha expressat Escola Valenciana. A través d’un altre comunicat ha valorat de manera molt positiva la dimissió del secretari autonòmic d’Educació, Rafael Carbonell.

L’entitat ha posat l’èmfasi a recordar que la conselleria ha perdut tres sentències al TSJ valencià per supressions de línies en català en diversos arranjaments escolars, dels quals Carbonell era el responsable. Actualment Escola Valenciana està pendent de la resposta dels tribunals sobre la petició de l’entitat al TSJ de la suspensió cautelar de l’arranjament escolar per al curs vinent.

L’entitat també considera que la dimissió de Virginia Jiménez, subsecretària d’Educació, i d’Ismael Martínez, director territorial d’Educació a València, ha estat una decisió molt encertada per a l’ensenyament de qualitat i en valencià.

‘Cal que el nou equip d’Educació encapçalat per Manuel Tomás, el nou secretari autonòmic d’Educació, reprengui el diàleg i la negociació seriosos i rigorosos per reconstruir i solucionar els diferents fronts i problemes creats en matèria educativa i especialment en el programa d’ensenyament òptim, el Programa Plurilingüe d’Ensenyament en Valencià’, ha dit el president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any