Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  09.07.2014  06:00

Verba7, el nou joc lingüístic de Màrius Serra per als mòbils

L'escriptor acaba de llançar l'aplicació Verba7, amb un desafiament verbal cada dia de l'any

Men?ame
 

La passió ludolingüística de l'escriptor Màrius Serra no té aturador. Al darrere de mil i una iniciatives relacionades amb l'enigmística i els jocs verbals, en format paper, radiofònic i digital, ara acaba de fer el salt al mòbil amb l'aplicació Verba7. Disponible gratuïtament per a Android i iOS, l'app es presenta com una competició lingüística amb un desafiament verbal diari.

L'objectiu és demostrar que la llengua és una font de plaer i que la competència lingüística es pot anar millorant.

'Un dels grans fenòmens en el gènere d'apps verbals ha estat Angry Words/Apalabrados, basada en el joc de l'Scrabble, que explora les possibilitats morfològiques de la llengua. Doncs Verba7 'explora les semàntiques a partir de la competència lingüística', es diu en la presentació.

És una competició que proposa 365 reptes verbals cada any, però cada dia a una hora diferent, previ avís. L'App activa un compte enrere quan falten 7 hores, 7 minuts i 7 segons per al llançament del desafiament. Cada participant té 7 minuts i 7 segons per a respondre'l i obtenir punts. El màxim de punts que es pot aconseguir per cada envit és de 777: s'obté responent correctament en els primers 7 segons. Passats aquests 7 segons d'or en resten 419 per completar el compte enrere. El jugador obté tants punts com segons (entre 419 i 1) resten al rellotge quan resol el desafiament.

El dia 7 de cada mes es tancarà el rànquing del joc, del qual s'extrauran els premiats.