UPyD amenaça Tremosa

  • Diu que li impedirà utilitzar l'Eurocambra 'pels seus propòsits secessionistes'

VilaWeb
Redacció
08.07.2014 - 13:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’eurodiputat d’UPyD Francisco Sosa Wagner ha avisat a CDC que s’oposarà ‘de cara’ a qualsevol intent ‘d’utilitzar el Parlament Europeu pels seus propòsits secessionistes’. En un comunicat després de la decisió de Convergència de continuar al grup liberal a l’Eurocambra, Sosa Wagner acusa l’eurodiputat Ramon Tremosa de ‘no haver guardat les formes’ en el ‘combat’ per evitar l’entrada del partit espanyol a l’ALDE. ‘Ara han d’acceptar la nostra presència al grup liberal’, diu Sosa Wagner, afegint que el liberalisme europeu ‘no es deixa enredar per conflictes petits’. Per Sosa Wagner, el procés sobiranista no té espai a l’Eurocambra.

L’eurodiputat d’UPyD qualifica la situació a Catalunya com un ‘conflicte petit al que s’intenta donar una dimensió europea per convertir-lo en l’epicentre d’una discussió política’. Segons ell, però, ‘les coses a Europa són més complexes’.

‘A l’Eurocambra es tracten assumptes com la pesca, l’agricultura, les beques Erasmus, el pressupost. Aquí no estem centrats en discutir sobre la independència de Catalunya’, remarca Sosa Wagner. ‘En alguns casos coincidirem i en altres no’, assegura l’eurodiputat d’UPyD en referència als temes europeus, remarcant, però, que en l’afer sobiranista CDC trobarà una oposició frontal.

Sosa Wagner també acusa Tremosa d’haver fet escrits en contra d’UPyD a la resta de partits de l’ALDE en ‘termes molt poc admissibles, i molt menys pel Parlament Europeu, on les formes es guarden’. ‘Ara han d’acceptar la nostra presència al grup liberal’, afegeix l’eurodiputat d’UPyD.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any