Arenys de Munt organitza un viatge a Escòcia per viure el referèndum de prop

  • Una plataforma ciutadana ofereix dues-centes places per anar a Edimburg el 18 de setembre

VilaWeb
Redacció
08.07.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plataforma Des d’Arenys de Munt a Escòcia organitza un viatge a Edimburg el dia del referèndum d’independència (18 de setembre) amb l’objectiu de viure l’experiència en primera persona. L’organització fa una crida a apuntar-se al viatge ‘per gaudir del seu dret de decidir i alhora donar visibilitat internacional al dels catalans’. Les inscripcions són obertes a tothom, arenyencs o no.

A hores d’ara hi ha una cinquantena de persones inscrites i es preveu d’arribar a dues-centes. El viatge d’anada es farà el 17 de setembre, un dia abans del referèndum, i la tornada l’endemà, el 19. També s’ofereix l’opció d’allargar l’estada fins diumenge. Les inscripcions es poden fer fins el 25 de juliol.

Una de les iniciatives de la plataforma és lliurar una carta als parlamentaris escocesos per felicitar-los per l’exercici del dret de decidir i explicar-los que també és l’objectiu dels catalans el 9 de novembre. Els participants també podran afegir-se a les activitats que organitzi el Centre Català d’Escòcia durant la jornada del referèndum. Els partits d’Arenys de Munt a favor del dret de decidir (CiU, ERC, PSC i la CUP) donen suport a la iniciativa, juntament amb l’ANC i més entitats del municipi.

Campanya de solidaritat internacional

En la línia de la proposta d’Arenys de Munt, fa pocs mesos que va començar una campanya internacional anomenada Solidarity with Scotland, que vol fer arribar un missatge de suport als escocesos que votaran afirmativament al referèndum del 18 de setembre i ‘desmuntar de soca-rel el discurs unionista segons el qual Escòcia quedarà aïllada en cas d’un vot favorable a la independència’. La participació en la campanya és oberta a tots els escocesos que viuen a l’estranger i també als simpatitzants de la causa escocesa, organitzacions polítiques, empresaris i grups que vulguin mostrar el suport a Escòcia.

Durant aquests tres primers mesos ja s’han rebut molts missatges d’Anglaterra, el Canadà, Catalunya, Dinamarca, els Estats Units, Flandes, Galícia, Gal·les, Grècia, Irlanda, Malàisia, el País Basc i Suècia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any