Vint anys dels gegants nobles de Bellvís

  • La Colla Gegantera també compta amb gegantons, gegantets i capgrossos

VilaWeb
Redacció VilaWeb Mollerussa
07.07.2014 - 09:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En Pere de Bellvís i na Ermessenda de Montcada, els dos gegants nobles de la Colla Gegantera de Bellvís, van celebrar dissabte els 20 anys de la seva creació. Ho van fer dins de la Trobada Gegantera de Bellvís que va reunir 15 colles geganteres, 45 gegants i 150 grallers.

Pere i Ermessenda són les primeres figures d’una de les colles geganteres més actives del Pla d’Urgell i que surten acompanyats del gegantons Tonet i Sileta, els gegantets Sogues, Sebastià, Montserrat i Jordi i els capgrossos Gebre i Ruella.

En la cercavila de la Trobada Pere i Ermessenda han ballat acompanyats per la resta de gegants, on hi eren el Comte i la Comtessa de Mollerussa, els gegants que els van apadrinar ara fa 20 anys, dins de la que fou la segona Trobada Gegantera de Bellvís.

La d’enguany ha comptat amb colles arribades de diverses comarques del país (Alt Urgell, les Garrigues, la Noguera, el Priorat, el Segrià i l’Urgell), a més de les del Pla d’Urgell. També s’ha pogut veure el Ball del Búfal, una mostra del bestiari de Bellvís, habituals dins els actes dels Firals de Bellvís, que tindran lloc el darrer cap de setmana de juliol.

La festa es va tancar amb un sopar de germanor on es van lliurar obsequis per recordar els 20 anys d’en Pere i na Ermesenda.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Bellvís i els Arcs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any