Vint-i-cinc mil persones ballen i canten tota la nit a Canet

  • El Canet Rock torna després de quatre dècades, amb una llarga nit de música i reivindicació

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.07.2014 - 04:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Al Canet Rock han tornat a convergir quasi quaranta anys més tard la música, la festa i també la reivindicació de llibertat. La gentada que havia anat fins a Canet de Mar (Maresme) ha fet reviure l’esperit del mític festival dels anys 1970. Un dels ingredients que ha fet recordar aquells últims festivals ha estat l’actuació de dos dels grups que van ésser presents a l’original: la Companyia Elèctrica Dharma i Jaume Sisa, que han fet ballar el públic i cantar les seves cançons com si el temps no hagués passat. L’ambient festiu s’ha ensenyorit del Pla d’en Sala i milers de persones de totes les edats han volgut ésser presents a una de les cites més importants del panorama musical català.

Joan Fortuny, de l’Elèctrica Dharma, va voler dedicar un homenatge a dos dels integrants de la banda que ja s’han mort: l’Esteve (1986) i en Josep (mort l’octubre del 2013). ‘Gràcies per haver lluitat al nostre costat a la recerca d’aquell somni que teníem quan érem nens i jugàvem a ser músics. Segur que en algun lloc d’aquell llarg camí junts ho vam aconseguir’, va recordar. 

Tot i que fa més de quaranta anys que són dalt de l’escenari, l’Elèctrica Dharma va fer saltar el públic com si el temps no hagués passat. Aquesta situació es va repetir al cap d’unes quantes hores, a mitjanit, quan Jaume Sisa va aparèixer per interpretar dues cançons, entre les quals no podia faltar ‘Qualsevol nit pot sortir el sol’, que gent de totes les edats va cantar a l’uníson.

Per l’escenari del Canet Rock van anar desfilant, des de dissabte a mitja tarda, els noms més importants del panorama musical actual: els Amics de les Arts, Blaumut, Caïm Riba, Delafé y las Flores Azules, Gerard Quintana & Xarim Aresté, Gossos, Joan Dausà, Love of Lesbian, Manel, Mishima, els Pets, The Pinker Tones, Txarango…

Sense connexió mòbil

El fet que les connexions mòbils fallessin (el poble s’ha quedat fins i tot sense llum una estona i ningú no tenia accés a internet) ha estat un contratemps seriós per als assistents i per a l’organització, que s’ha queixat de les grans operadores telefòniques perquè considera que ‘han fallat estrepitosament’. Un altre motiu de queixes durant la nit han estat les llargues cues al bar.

Les vint-i-cinc mil entrades que s’havien posat a la venda es van exhaurir. Entre el públic s’hi va veure gent de totes les edats: pares que repetien amb els seus fills adolescents i també parelles joves que venien acompanyades amb els seus petits.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any