Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  04.07.2014  19:10

Ros, Tura, Nadal, Castells i Geli promouran candidatures municipals al marge del PSC

Jordi Martí abandona també el PSC

Men?ame
 

Líders crítics del PSC s'han unit per impulsar un moviment municipalista al marge del partit. 'Estem radicalment a favor del dret de decidir' ha dit Montserrat Tura durant la presentació a Girona. 'Estem aquí per fer néixer una cosa nova, una marca municipalista i socialista'. A la trobada s'han reunit crítics del PSC com Antoni Castells, Montserrat Tura, Manel Nadal, Marina Geli, Àngel Ros, Núria Ventura i Pia Bosch, entre d'altres. 'Moviment Catalunya' ha estat el nom que han triat per a la plataforma, malgrat que a cada municipi pot prendre una forma diferent. Pia Bosch, portaveu de la plaforma ha dit que ara com ara tenen per objectiu impulsar candidatures a les eleccions municipals sota els eixos de la defensa de la catalanitat i el progrés social i econòmic.

Han explicat que defugen de dir-li partit i el registraran com a associació, amb la intenció de ser presents a municipis de tot el país a les pròximes eleccions. Defensen la catalanitat i el progrés econòmic i social com a principals eixos. 'Hi ha molta gent que se sent orfe dels valors del socialisme i volem venir a sumar, no anem contra ningú', ha manifestat la cap de l'oposició a l'Ajuntament de Girona, Pia Bosch, que fa unes setmanes va anunciar que no anava a les primàries i que promouria una candidatura alternativa.

El moviment que ara arrenca es visualitzarà a cada municipi sota unes sigles que no han concreta. Els impulsors asseguren que hi tenen cabuda militants d'altres partits i independents. 'No anem contra ningú' han dit durant la presentació. 'No venim a crear una marca blanca del PSC sinó a iniciar el camí d'un nou moviment polític' ha dit Núria Ventura Brusca, l'alcaldessa d'Ulldecona.

, el regidor de Barcelona que es va presentar a les primàries del PSC de la ciutat, ha anunciat també que abandona el PSC després de vint anys de militància: 'Estic fart de ser crític'.

A cada municipi la candidatura pot ser diferent

Dins del moviment hi ha persones que actualment militen al PSC, crítics que han abandonat la militància i també algunes que no han tingut mai el carnet del PSC. Per això, els impulsors del moviment asseguren que a cada municipi es pot donar una situació diferent i que cada candidatura tingui un nom específic i hi conflueixin persones de diferents sensibilitats.