Militants d’ICV demanen a la formació que se sumi al sí-sí

  • Una quarantena de membres de l'àmbit Fet Nacional avisen 'de la inutilitat del sí-no'

VilaWeb
Redacció
04.07.2014 - 16:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una quarantena de militants d’Iniciativa per Catalunya Verds han decidit d’apostar pel sí-sí en la consulta sobre la independència de Catalunya del 9 de novembre. En un plenari fet a Lleida dissabte passat, l’àmbit Fet Nacional d’ICV va constatar ‘les febleses d’ICV en relació a la resposta a les dues preguntes de la consulta, que li poden fer perdre l’oportunitat d’omplir l’espai d’emancipació nacional d’esquerres que altres partits sobiranistes no han assumit plenament’. 

Aquests militants d’ICV defensen que sumant la formació al vot independentista del sí-sí ‘s’obre la porta a un procés destituent i transformador de l’statu quo’. 

Consideren que ‘només des de la defensa del doble sí es pot defensar el model d’estat social, igualitari i solidari que ICV propugna. I que l’Àmbit treballarà decididament en aquesta direcció’. 

Avisen ‘de la inutilitat del vot sí-no en el procés consultiu’, que considera que ‘seria llegit com un afebliment del vot rupturista i com una defensa de posicions conservadores, contràries a les idees de l’esquerra transformadora’. 


Aquest és el comunicat que han enviat: 

‘L’àmbit Fet Nacional d’ICV, per l’estat propi i el sí-sí.

L’àmbit Fet Nacional d’Iniciativa per Catalunya Verds ha celebrat el seu Plenari el dissabte 28 de juny a Lleida amb la participació d’una quarantena de membres que, per començar, han valorat positivament la decisió de la direcció Nacional de participar activament en la convocatòria de l’ANC a Barcelona el proper 11 de Setembre.

El Plenari ha constatat les aportacions d’ICV a l’actual procés en defensa de l’exercici del dret a decidir i en la internacionalització d’aquesta defensa, amb el suport d’IU i de Ska Keller, dels Verds europeus, en el marc de les recents Eleccions al Parlament Europeu, tot contribuint a fer del procés català un motor de la renovació democràtica d’Espanya i d’Europa i a donar solucions als conflictes nacionals per via de la democràcia. 

El Plenari ha constatat també les febleses d’ICV en relació amb la resposta a les dues preguntes de la consulta del 9 de novembre, que li poden fer perdre l’oportunitat d’omplir l’espai d’emancipació nacional d’esquerres que altres partits sobiranistes no han assumit plenament.

En la jornada de treball s’acordà:

1. Constatar que només des de la defensa del doble SÍ es pot defensar el model d’estat social, igualitari i solidari que ICV propugna. I que l’Àmbit  treballarà decididament en aquesta direcció.

2. Advertir de la inutilitat del vot “sí/no” en el procés consultiu, que seria llegit com un afebliment del vot rupturista i com una defensa de posicions conservadores, contràries a les idees de l’esquerra transformadora.

3. Fer palès que sumant ICV al vot pel “sí/sí”, que defensen els moviments sobiranistes, s’obre la porta a un procés destituent i transformador del statu quo.

4. Impulsar un treball de col·laboració per part d’ICV que permeti incorporar l’ideari ecosocialista i republicà d’ICV a les iniciatives vinculades al procés de construcció de l’estat propi, que estan elaborant el mínim comú denominador del nou país que volem.’


 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any