Seguir els passos de vint escriptors dels Països Catalans amb una app

  • L'associació Espais Escrits crea una app per a dispositius mòbils amb trenta-quatre rutes literàries

VilaWeb
Redacció
05.07.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Recórrer el Port de la Selva amb la veu de J. V. Foix, passejar per Vic amb Maria Àngels Anglada, conèixer el poble vell de Mequinensa gràcies a Jesús Moncada, gaudir de Calella de Palafrugell amb la prosa de Josep Pla i anar fins a Manacor de la mà d’Antoni M. Alcover. Fins a trenta-quatre rutes literàries pels Països Catalans, per a seguir els passos d’una vintena d’escriptors, és el que proposa la nova app de l’associació Espais Escrits.

Espais Escrits. Xarxa del Patrimoni Literari Català va activar el 2007 el Mapa Literari Català, una proposta de georeferenciació literària que en pocs anys s’ha convertit en un repositori de la literatura catalana amb més de mil texts de seixanta escriptors catalans establerts a tot el món. Nodrint-se d’aquests continguts, ara se n’ha presentat la versió per a dispositius mòbils Android i iOS, una app que permet de consultar trenta-quatre rutes literàries dels Països Catalans lligades a una vintena d’escriptors.

L’aplicació, que es pot descarregar i escoltar sense connexió, proposa de resseguir el traçat vital i literari dels escriptors in situ, llegir-ne fragments de l’obra, mirar imatges de la seva època i escoltar-ne texts amb la veu d’autors i actors reconeguts.

En cada ruta es pot trobar informació literària relacionada amb el territori on transcorre, com també informació pràctica sobre les seves característiques. La majoria de rutes són urbanes i fàcils de seguir i s’adrecen a un públic general. Però també hi ha un itinerari més apte per a excursionistes, la ruta Verdaguer al Canigó, locutada en català i en francès i que permet de seguir els passos de Gentil i Griselda gaudint del paisatge, la llengua i la llegenda que Verdaguer va construir com a símbol de la nació catalana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any