Aprèn a protegir els teus correus en menys de mitja hora

  • Aquest article forma part de l'acord de col·laboració entre Global Voices i VilaWeb

VilaWeb
Redacció
04.07.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Email Self-Defense és una guia per a principiants sobre el xifratge de correus electrònics que la Free Software Foundation (FSF) va llançar en sis noves llengües [frdejprupt i tr] el 30 de juny passat. Aviat apareixerà en més llengües.

Fins i tot si no tens res a amagar, fer servir el xifratge t’ajuda a protegir la intimitat de la gent amb qui et comuniques i dificulta la tasca dels sistemes de vigilància en massa. Si tens res important a amagar, estàs en bona companyia; aquestes són les mateixes eines amb què Edward Snowden va compartir els seus famosos secrets sobre l’NSA.

La guia de FSF es va presentar originàriament en la campanya Reset The Net el 5 de juny passat, una jornada mundial d’acció contra la vigilància en massa en ocasió del primer aniversari de les revelacions d’Edward Snowden sobre la maquinària d’espionatge mundial i indiscriminat de l’Agència de Seguretat dels EUA (NSA).

Email Self-Defense és únicament una peça important de la solució a la vigilància en massa’, comenta FSF:

Al mateix temps que aprenem a fer servir eines de xifratge, també cal fer pressió política per a dominar la vigilància, construir una internet més segura i forçar els governs i les empreses a reduir la quantitat de dades que apleguen de nosaltres. Esperem que les versions traduïdes d’Email Self-Defense serveixin de porta d’entrada a aquest moviment heterogeni de persones a tot el món.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any