La ILP per una ràdio i televisió públiques en valencià arriba a les 45.000 signatures

  • La iniciativa es troba a tan sols 5.000 signatures d'arribar a l'objectiu mínim per ser presentada a les Corts Valencianes

VilaWeb
VilaWeb
ACN
02.07.2014 - 15:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una ràdio i una televisió públiques i en valencià ha aconseguit recollir 45.000 signatures en només dos mesos, segons que ha informat aquest dimecres la comissió promotora a través d’una nota de premsa. Els promotors afegeixen que valoren molt positivament la resposta que ha donat la ciutadania valenciana i assenyalen que evidencia la voluntat de la ciutadania de participar per ‘posar en marxa uns mitjans de comunicació públics, capaços d’exportar la imatge dels valencians a l’exterior, font d’informació i d’entreteniment de qualitat, i que potencien l’ús del valencià com a llengua pròpia’.

L’últim gruix de signatures s’ha recollit en un acte que ha tingut lloc aquesta mateixa setmana al Centre Instructiu Musical de Benimaclet, a València, on els fedataris han fet lliurament de centenars de plecs firmats.

L’objectiu marcat pels mateixos promotors és el d’arribar a les 50.000 signatures necessàries per a superar l’exigència de la llei que permetrà dur la iniciativa ciutadana a les Corts Valencianes, on s’hauria de debatre posteriorment.

La comissió informa que al llarg del mes de juliol, els fedataris continuaran presents en multitud d’actes; el primer d’ells, el pròxim dissabte en la gala de lliurament dels Premis de la Cartellera Túria, que en la 23 edició se celebraran a l’Auditori Casa de Cultura de Burjassot.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any