Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  02.07.2014  14:32

Autor/s: ACN

Un diputat del PP amenaça: 'Qualsevol espurna farà saltar la violència a Catalunya'

Creu que ningú no podrà controlar el que passi a partir del 9 de novembre

Men?ame
 

El diputat del PP al congrés espanyol i portaveu de la Comissió Constitucional Pedro Gómez de la Serna creu que 'qualsevol espurna farà saltar la irrupció de la violència' a Catalunya. Així ho ha afirmat en una conferència al Campus FAES 2014 que s'està fent a Guadarrama, a Madrid. Gómez de la Serna ho ha argumentat dient que els catalans estan sotmesos a una gran 'pressió, a unes expectatives d'impossible compliment i a una radicalitat política'. 'El seny català és molt important però al cap i a la fi tots els pobles són molt semblats', ha sentenciat.

El diputat popular espanyol també ha apuntat al fet que les principals mobilitzacions ciutadanes es facin a Barcelona, 'una ciutat que té la mala sort de tenir el moviment antisistema més potent d'Europa i on s'està planificant una manifestació amb ocupació de places seguint el model de la plaça Maidan, de Kíev'.

Per encarar el procés català, el Gómez de la Serna ha proposat la posada en marxa 'd'un procediment paral·lel que el porti a una via morta'. Gómez de la Serna considera que 'no s'atura només amb actes jurídics de caràcter constitucional ni amb recursos davant el TC' i ha sentenciat que 'només es compensa mitjançant un altre procés'.

Per tot això, ha manifestat la necessitat de dirigir diverses accions cap a Catalunya com 'un programa de sensibilitat, una nova agenda política i un canvi d'esquema polític' que no passin per 'una disputa de l'autogovern ni del finançament'.

La conferència de Pedro Gómez de la Serna ha obert la jornada 'La Constitució Territorial i el desafiament secessionista' que es fa en el marc del Campus de la Fundació per a l'Anàlisi i els Estudis Socials (FAES), presidida per José María Aznar.