L’Any Vinyoli fa el cim avui

  • Amb Jordi Llavina, Àlex Susanna, Bikimel, Sílvia Comes i Sílvia Bel Fransi, Xavi Múrcia i Núria Candela a l'Arts Santa Mònica

VilaWeb
Redacció
03.07.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Departament de Cultura fa aquest vespre l’acte central de l’Any Vinyoli, amb un homenatge en commemoració del centenari del naixement del poeta. L’acte es farà a dos quarts de vuit al claustre de l’Arts Santa Mònica. Hi participaran Jordi Llavina, Àlex Susanna, Bikimel, Sílvia Comes i Sílvia Bel Fransi, Xavi Múrcia i Núria Candela i es projectarà un vídeo de Joan Vinyoli recitant el seus propis versos.

L’acte recordarà Joan Vinyoli a través dels seus poemes, recitats i cantats per diversos intèrprets, i amb intervencions dels que van tractar personalment el poeta i la seva obra. La commemoració vol fer renéixer les paraules de Vinyoli amb noves sonoritats amb la intenció d’acostar la bellesa i la potència de les paraules del poeta al públic actual.

L’acte començarà amb el vídeo de Joan Vinyoli recitant el seus propis versos i continuarà amb la participació del comissari de l’Any Vinyoli, Jordi Llavina, i Àlex Susanna, amic personal del poeta, que glossaran la seva figura; la cantautora Bikimel interpretarà el poema El Borni; Sílvia Comes i Sílvia Bel Fransi, que posaran veu i música a les creacions del poeta a través d’un tast del seu espectacle Esperit de Vinyoli; el guitarrista i cantant Xavi Múrcia i l’actriu i rapsoda Núria Candela també recrearan musicalment els poemes de Vinyoli. A més, un grup d’estudiants del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre i postgraduats de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre protagonitzaran ‘Tot és ara i res: ballen les paraules’, un muntatge escenificat a partir de textos de Vinyoli.

Testimonis

També es projectarà un vídeo elaborat a partir de diverses intervencions i testimonis sobre la percepció que tenen de Joan Vinyoli diverses personalitats de la Cultura i les lletres catalanes com: Laura Borràs, Francesc Parcerisas, Carles Duarte, Joan Margarit, Manuel Forcano, Vicenç Altaió, Àlex Susanna, Joan Guitart, Feliu Formosa, Pep Solà, Xavier Folch, Jaume Creus, Antoni Solà, Joan Català, Miquel Martín i Serra o Teresa Font.

L’homenatge, que estarà presidit pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i al qual també hi serà present el director general de Creació i Empreses Culturals, Jordi Sellas, està organitzat i produït per la Institució de les Lletres Catalanes i Arts Santa Mònica, amb la col·laboració del Gremi de Flequers de Barcelona.

Vinyoli a la Biblioteca Virtual

La Biblioteca Virtual de la Diputació de Barcelona ha elaborat un apartat especial sobre Joan Vinyoli, molt útil per a poder cercar les obres de l’autor a les biblioteques. Des d’aquest espai web també es pot accedir a les rutes literàries,  guies de lectura, selecció de webs i un recull d’audiovisuals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any