Campanya de micromecenatge per a un documental sobre Xirinacs

  • Vol recuperar la figura de Xirinacs per donar-la a conèixer a les noves generacions d'independentistes

VilaWeb
Redacció
02.07.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portal independentista Llibertat.cat ha decidit d’impulsar un documental sobre Lluís Maria Xirinacs, en col·laboració amb la Fundació Randa – Lluís M. Xirinacs. Per això, aquesta setmana ha emprès una campanya de micromecenatge a Verkami per a recaptar dotze mil euros. Són els diners necessaris per a aquest nou treball audiovisual que pretén recuperar la figura del polític, escriptor, sacerdot i activista, que fou un referent i un lluitador pels drets humans, socials i nacionals del poble català.

No és pas la primera vegada que el portal independentista fa una campanya de micromecenatge per a projectes audiovisuals. L’any 2012 en va fer una per finançar el documental ‘L’Operació Garzón contra l’independentisme català‘, quan feia vint anys dels fets. El documental abordava la ràtzia repressiva contra l’independentisme català que va perseguir i torturar trenta-vuit independentistes acusats de pertànyer a Terra Lliure.

Recuperar Xirinacs

‘Xirinacs, el documental’ vol recuperar la figura de Lluís Maria Xirinacs; ‘mostrar com el fill d’una família benestant, ordenat de sacerdot de jove, va acabar essent un lluitador incansable en els intents de renovar l’Església, l’estat i el sistema polític a partir de la defensa dels drets humans’.

L’obra, que serà realitzada per Zeba Produccions, la mateixa productora del documental sobre ‘l’Operació Garzón’, farà una evolució cronològica de la vida de Xirinacs, en què destacarà tots els episodis de la seva lluita contra el poder en el context en què succeïren. Hi parlaran els amics, la gent que el va conèixer, i també periodistes, sociòlegs i historiadors que explicaran les etapes que va viure i contextualitzaran els fets.

El documental recuperarà els episodis més destacats de la trajectòria de Xirinacs i difondrà les motivacions d’aquest ex-capellà que va passar per la presó, va fer vagues de fam i es va encarar amb el poder.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any