Artistes Visuals pel Dret de Decidir porten el seu manifest en suport al parlament a De Gispert

  • Més de 400 artistes del país defensen aquesta iniciativa compromesa amb la consulta del 9-N

VilaWeb
ACN
30.06.2014 - 16:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una delegació d’Artistes Visuals pel Dret de Decidir han entregat aquest dilluns el seu manifest de suport a la consulta a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert. D’aquesta manera, acompanyats pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, els artistes han volgut donar suport ‘al Parlament de Catalunya en el posicionament sobre el dret de decidir’. El conseller, per la seva banda, ha reconegut que la iniciativa té un significat ‘de qualitat democràtica’ i ha destacat el ‘compromís del sector en la situació del país’. El manifest del col·lectiu està signat per més de 400 artistes, encara que les adhesions continuen obertes a través del seu bloc a la xarxa.

El promotor de la iniciativa, Enric Pladevall, ha destacat que el manifest ‘fa explícit el suport dels artistes al Parlament de Catalunya en el posicionament sobre el dret de decidir’. En aquest sentit, Pladevall ha afirmat que gràcies al suggeriment del conseller, han pogut presentar el projecte a la presidenta. L’artista també s’ha referit al nombre de signants del manifest, uns 400 en aquests moments. ‘Són un centenar més dels tres-cents que vam presentar el projecte, esperem arribar als cinc-cents en setembre’, ha explicat.

D’altra banda, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha expressat ‘el seu agraïment’ al sector artístic per impulsar la iniciativa i ha destacat el valor ‘democràtic’ del manifest. ‘El document defensa que el dret a decidir és la millor manera d’expressar la voluntat del poble català’, ha puntualitzat el conseller. En aquest sentit, ha manifestat que iniciatives com aquesta ‘fan possible’ que la societat catalana ‘avanci’.

El manifest del col·lectiu d’Artistes Visuals pel Dret de Decidir sosté que ‘el respecte per la dignitat i la llibertat de les persones i, en conseqüència, dels pobles i de les nacions’ és el ‘fonament de la democràcia’. ‘Volem fer explícit el nostre recolzament i la nostra implicació en aquest gran procés cívic i polític que ha iniciat la societat catalana convençuda de la seva legitima condició de ser nació i subjecte sobirà’, remarca el text.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any