CDC decidirà dilluns vinent si Tremosa deixa el grup liberal

  • Avisa que conviure amb C's i UPyD és 'molt complicat'

VilaWeb
Redacció
30.06.2014 - 14:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

CDC decidirà dilluns vinent si Ramon Tremosa deixa l’Aliança dels Liberals i Democràtes per Europa (ALDE) i s’integra en un altre grup del Parlament Europeu, però ja ha avisat que conviure amb C’s i UPyD és ‘molt complicat’. ‘Per continuar han de passar moltes coses, perquè la convivència amb els diputats de C’s i UPyD és molt complicada, se’ns fa molt difícil’, ha avisat Josep Rull, que ha explicat que aquesta setmana parlaran amb els líders liberals per fer-los entendre que hi ha una ‘contradicció’ entre les seves tesis a favor del dret a decidir i les dels nous eurodiputats. ‘Ens agradaria que poguessin passar coses. Si passen en el sentit que volem, fantàstic; si no, haurem de prendre una decisió’, ha insistit.

Rull ha reconegut que la situació dins del grup liberal amb UPyD i C’s a dins els ‘incomoda extraordinàriament’. És per això que el partit farà un últim esforç aquesta setmana per parlar amb els líders liberals i solucionar el que els convergents consideren una ‘contradicció’: defensar el dret de decidir i acceptar dos partits que el rebutgen. ‘Ens agradaria que poguessin passar coses. Si passen en el sentit que volem, fantàstic; si no, haurem de prendre una decisió’, ha apuntat.

Dit d’una altra manera, o es referma el compromís amb el dret de decidir i aquests grups el subscriuen o s’aparta UPyD i C’s del grup liberal. ‘Aquesta contradicció hi és i s’ha de dirimir en un sentit o en un altre’, ha insistit Rull, que ha deixat per al proper dilluns la decisió final del partit al respecte. De moment, el secretariat permanent ha analitzar les opcions en cas de sortir del grup liberal. No n’ha volgut avançar cap, però sí que ha garantit que no marxaran en cap cas a un grup que sigui euroescèptic.

També ha aprofitat per denunciar que darrere d’aquesta situació hi ha una ‘estratègia clara de l’estat espanyol d’intentar aïllar el món sobiranista català dels corrents principals de la política europea’. En aquest punt ha assegurat que no pensen donar ‘facilitats per quedar arraconats’ i que no renunciaran ‘així com així’ a les preses de posició dels liberals a favor del dret de decidir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any