L’Agència Tributària espanyola amenaça els seus treballadors perquè no vagin a la catalana

  • Al·lega manca de personal i diu als aspirants que no tindran garantida la plaça si mai volen tornar

VilaWeb
ACN
27.06.2014 - 15:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El director de recursos humans de l’Agència Tibutària (AEAT), Manuel José Rufas, ha adreçat una carta a l’Agència Tributària Catalana (ATC) per advertir-li que no facilitarà que els actuals treballadors estatals que aspiren a formar part del nou cos de la Generalitat s’hi puguin incorporar al·legant necessitats de personal. Fonts de l’Agència Tributària han admès a l’ACN l’enviament d’aquesta carta i que no signaran una comissió de serveis als seus treballadors que siguin seleccionats a formar part de l’ATC. Per tant, si tot i així segueixen endavant no tenen garantida la plaça si en un futur volen tornar. Segons sostenen les mateixes fonts, ‘ningú’ s’arriscarà a perdre el seu lloc de treball.

La Generalitat va convocar fa setmanes 24 places per dotar-la de l’equip humà necessitarà per a la recaptació dels tributs propis i cedits, i per dissenyar els processos per desenvolupar la futura agència. Es tracta de 15 gestors, 2 subinspectors i set experts en diferents procediments tributaris i en àmbits com la gestió, la recaptació i la inspecció dels tributs. El concurs està obert a funcionaris de la Generalitat i d’altres administracions públiques amb experiència en matèria tributària.

Segons avançaven diversos mitjans i ha confirmat l’ACN, l’Agència Tributària ha adreçat una carta a l’ATC anunciant que no es concediria una autorització perquè membres del cos administratiu espanyol que s’han mostrat interessats en ocupar algunes d’aquestes places passin a formar part de l’agència tributària catalana, amb l’argument que l’agència espanyola no hi ha prou personal.

Els aspirants a ocupar aquestes places que superin totes les proves, doncs, no podran demanar sortir de l’AEAT en comissió de serveis i, en tot cas, haurien de demanar una excedència i fins i tot haver de renunciar a la plaça estatal, segons alerten des de l’Agència Tributària. Per tant, esperen que els seus treballadors que s’hi han postulat acabaran renunciant al procés de selecció.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any