Ada Colau s’inclina per votar independència el 9 de novembre

  • Mantindrà el sí-sí en cas que 'el procés el lideri la ciutadania'

VilaWeb
Redacció
27.06.2014 - 08:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La portaveu de Guanyem Barcelona Ada Colau ha dit avui públicament per primera vegada què votaria en la consulta del 9 de novembre. ‘No he estat mai independentista, però el 9-N em plantejo de votar sí-sí, perquè veiem una oportunitat democràtica de fer un procés destituent d’aquest règim que denunciem, i de començar realment a decidir les regles del joc entre tots’, ha dit Colau a Catalunya Ràdio. Ha insistit que ara mateix s’inclina per la independència, però que només mantindrà aquesta opció de vot si veu que ‘el procés el lidera la ciutadania’. ‘Quan aquests processos són manipulats per determinats partits, es buiden de contingut’, ha afegit.

Escolteu les seves declaracions a Catalunya Ràdio:

Fins ara, com a portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Colau havia preferit no expressar públicament quin seria el sentit del seu vot en el referèndum per no confondre la seva posició amb la de la PAH. Un cop ha deixat la PAH, Colau s’ha posat al capdavant de la plataforma Guanyem Barcelona, que es va presentar ahir.

En la conferència de premsa de presentació, li van demanar quina posició tenia la plataforma sobre la independència de Catalunya. Ada Colau va dir que no respondrien a la pregunta perquè Guanyem Barcelona no tenia una posició comuna sobre aquesta qüestió i que no tindrien cap inconvenient a respondre-ho a títol individual en les entrevistes que fessin a partir d’avui. Ho va justificar dient que la plataforma era molt àmplia i que hi havia opinions divergents sobre la qüestió. I avui en la primera entrevista que ha concedit, a Catalunya Ràdio, Colau ho ha expressat finalment.

L’objectiu de Guanyem Barcelona és confluir amb els moviments socials i veïnals, amb les entitats i els ateneus populars per ‘rescatar les institucions’. ‘No volem guanyar tan sols l’Ajuntament de Barcelona, sinó que volem guanyar per obrir-lo a la ciutadania’, va dir Colau. Per una altra banda, la plataforma defensa el dret de decidir, però demana de no aplicar-lo únicament a qüestions territorials.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any