Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  25.06.2014  15:17

Autor/s: ACN

'1714, 1914, 2014', lema d'enguany de la Universitat Catalana d'Estiu

Jordi Pujol, Carme Forcadell, Ferran Mascarell, entre les personalitats que hi participaran

Men?ame
 

La Universitat Catalana d'Estiu (UCE) ha presentat les activitats per aquest any, les quals es centraran en el procés sobiranista, així com en commemorar tres dates 'significatives' de Catalunya com són el 1714, 1914 i 2014. Així mateix, s'ha anunciat que en l'edició d'aquest 2014 es comptarà amb la presència de personalitats com l'expresident Jordi Pujol, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el dirigent de CiU Josep Rull o el secretari d'Universitats i Recerca, Antoni Castellà. En total, aquest any hi haurà més d'un centenar d'activitats diferents, en què destaquen les novetats de dues àrees com són Ciències socials i de l'Alimentació.

L'edició d'enguany de l'UCE se celebrarà del 16 al 23 d'agost a Prada de Conflent. Aquest estiu, hi haurà actes de commemoració de tres dates significatives per a Catalunya, com és el 1714, any de la 'pèrdua de llibertats', el 1914, que va comportar la 'represa' d'aquestes i l'autogovern amb la Mancomunitat, i el 2014, any que es commemora el tricentenari.

Pel que fa als preus, en aquesta edició els cursos tindran un preu de 450 euros, però amb un descompte 'important' per aquells menors de 25 anys, els quals haurien de pagar uns 380 euros. A més es comptarà amb 40 beques d'AGAUR i d'alguns ajuntaments catalans. Segons l'organització, gràcies a aquests ajuts s'ha assolit l'objectiu d'evitar que assistir a la UCE no esdevingui 'prohibitiu' per als més joves, així com frenar 'l'envelliment' que havia hagut en els participants els darrers anys.

Sobre la construcció de la seu permanent, el president de l'equip rector de l'UCE, Salvador Alegretha, ha assegurat que aquest any estarà 'pràcticament' acabada. L'edifici es farà servir com a allotjament i a partir de setembre 's'intentarà' fer activitats acadèmiques al Centre d'Estudis Pau Casals. Així doncs, ha confirmat que el 2015 serà l'any de normalitat per aquest centre cultural, després de l'endarreriment de les obres a causa de problemes 'tècnics'.