ERC amplia la distància sobre CiU i Podem irromp amb força al parlament, segons una enquesta

  • Ciutadans passaria a ser la primera força unionista · El sondatge, l'ha fet el GESOP per al Periódico

VilaWeb
Redacció
24.06.2014 - 21:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

ERC amplia la distància sobre CiU al Parlament de Catalunya, segons que apunta l’enquesta del GESOP, publicada aquest vespre per El Periódico. L’estudi indica que ERC obtindria 39 diputats i CiU 29 o 30. Ciutadans, amb 16 o 17 diputats, passaria a ser la primera força unionista. A continuació vindria el PP, amb 13 diputats, seguit del PSC, amb 11 o 12. La coalició ICV-EUiA n’obtindria 10 o 11. La gran novetat seria la irrupció de Podem, amb 9 o 10 diputats, que superaria els 6 escons de la CUP.

Aquesta és la diferència més gran d’ERC sobre CiU que hagi mostrat cap enquesta d’eleccions catalanes feta fins ara. Si CiU obté 29 o 30 escons vol dir que en perd 20 dels que té actualment. A l’altre cantó, ERC torna a encapçalar les votacions, després de l’última enquesta elaborada el març passat, que atorgava el primer lloc a CiU.

Ciutadans seria el tercer grup, amb 16-17 escons. Però la notícia més sorprenent és la irrupció de Podem, el partit encapçalat per Pablo Iglesias, després del triomf dels comicis europeus, quan es va presentar per primera vegada. Segons l’enquesta, obtindria entre 9 escons i 10, és a dir que superaria la CUP, que, malgrat tot, tindria 6 escons, el doble que no pas ara. Val a dir que Podem no ha anunciat en cap moment que vulgui presentar-se a les eleccions al Parlament de Catalunya ni, en cas que fos que sí, qui lideraria el projecte.

Això a banda, obtindrien resultats negatius el PP –que passaria de 19 escons a 13–, i el PSC, que dels 20 actuals davallaria fins a 11 o 12. També hi perdria presència ICV, però no tanta: dels 13 escons d’ara els en quedarien 10 o 11. L’arc parlamentari fóra integrat per vuit forces polítiques, una més que no pas ara.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any