Notícies

Dimarts  24.06.2014  11:10

Una avaria deixa 190.000 persones sense llum

Una disfunció en una línia THT va deixar sense llum, ahir a començament de tarda, a 190.000 persones. La pana va afectar sobretot a la Plana del Rosselló ...>>
Dt. 24 de juny del 2014

Men?ame
 

L'avaria es va produir per un disfuncionament d'una línia d'alta tensió de la Plana del Rosselló, a priori sobre el transformador elèctric de Baixàs  de 63.000 volts de RTE (Réseau Transport d'Electricité). Aquesta va  provocar diversos incidents, ja que els semàfors van deixar de funcionar, i sobretot a la Plaça de Catalunya o el Bulevard Mercader, a Perpinyà, van produir-se diversos incidents en la circulació, amb nombrosos embussos. En altres municipis, van ser els distribuïdors de diners els més afectats, així com també alguna xarxa de telefonia mòbil i les connections per internet.

La pana va afectar Argelers de la Marenda, Cotlliure, Portvendres, Banyuls de la Marenda, Ceret, Perpinyà, Passà, Llupià, Forques ,Tuïr, Pollestres, Banyuls dels Aspres, Cabestany , Sant Nazari i Vilamulaca, és a dir la Costa Vermella, la Plana del Rosselló i una part del Vallespir .

Malgrat que el tall de llum va ser generalment relativament curt, alguns barris de Perpinyà, com per exemple el de Sabardell, va tardar més en recuperar la llum.