Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  25.06.2014  06:00

Estrangers residents a Catalunya s’organitzen pel 9-N

Avui es presenta l'associació 'Sí, amb nosaltres' a Barcelona

Men?ame
 

Una vegada acordades la data i la pregunta del referèndum d'independència, han anat sorgint un seguit de col·lectius que treballen per explicar el dret de decidir, i fan campanya pel sí-sí o bé pel no. Si fa uns mesos es presentava Súmate, ara els estrangers amb permís de residència a Catalunya, nascuts arreu, també s'han agrupat en l'associació 'Sí, amb nosaltres'. En el manifest fundacional declaren: 'Ha arribat l'hora d'organitzar-nos per explicar als nostres conciutadans la necessitat de ser fundadors d'una nova Catalunya.'

'És totalment imprescindible que tots els ciutadans estrangers que viuen a Catalunya sàpiguen com d'important serà el seu vot', diuen. I recorden que hi ha 'aproximadament 1,2 milions d'estrangers residents a Catalunya, majors de setze anys i que podran anar a votar'.

Avui a les 18.30 es presenten a la Casa del Mar de Barcelona. Hi intervindran, a més de la presidenta de l'associació, la uruguaiana Ana Surra, el columnista del Diari de Girona Thomas Spieker i el responsable de premsa internacional del Diplocat Martí Estruch.

'Sí, amb nosaltres' es defineix com una 'associació sense ànim de lucre, i no partidista, constituïda per integrants de la comunitat catalana originaris de diverses parts del món que volen participar activament en la construcció d'una Catalunya nova'.

En el manifest (llegiu-lo sencer ací) diuen: 'Hem viscut amb les nostres famílies, de la mateixa forma que els altres ciutadans catalans, la destrucció progressiva de l'estat de benestar, traduïda en les reduccions dels nivells raonables d'ingressos, alimentació, salut i educació, produïda, entre altres coses, per les polítiques econòmiques centralistes de l'estat espanyol, que no afavoreixen Catalunya'.