L’ANC comença la campanya pel Sí+Sí

  • Forcadell: 'Com podem ser tan innocents de creure en una tercera via?'

VilaWeb
Redacció
21.06.2014 - 14:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha explicat que l’Assemblea aposta per impulsar a partir d’ara ‘una campanya per ampliar el suport social al Sí i Sí a la consulta del 9N, d’acord amb l’Associació de Municipis per la Independència i Òmnium Cultural’.  A la declaració que l’associació ha fet pública avui s’especifica que ‘apartir d’ara, totes les accions que l’Assemblea dugui a terme s’emmarcaran en aquesta campanya’. 

L’entitat també ha fet una crida a constituir ‘el més aviat possible la Taula de forces polítiques i socials com a òrgan unitari de debat i coordinació de la campanya encaminada a fer possible la Consulta’.

L’ANC ha presentat avui la ‘Declaració de Juny’, document que exposa el posicionament de l’ANC sobre l’actual context polític, que ha presentat avui el Secretariat Nacional. Forcadell també expressat la seva desconfiança vers propostes de l’anomenada tercera via per afavorir l’encaix Catalunya-Espanya. ‘Com podem ser tan innocents de creure en una tercera via?’ ha qüestionat. La presidenta de l’ANC afirma a més que els gestos que arriben de Madrid són només per dilatar el calendari per tal que no se celebri la consulta del 9N. 

Sobre la proclamació de Felip VI aquest dijous després de l’abdicació de Joan Carles I, l’Assemblea Nacional Catalana afirma que aquests pas és només ‘un moviment per perpetuar la monarquia’. Forcadell ha alertat, però, que l’ANC no té intenció de participar en el debat de ‘monarquia o república espanyola’ perquè només aposten per la ‘república catalana’.

Mosaics per a interpel·lar líders mundials

Tot i que encara no s’ha triat la data en què es durà a terme, sí que se sap l’ANC realitzarà una desena de mosaics de líders mundials actuals per interpel·lar-los per al reconeixement de Catalunya com a nou estat. L’ANC preveu fer deu mosaics abans de l’11 de setembre, i precisament per la Diada es planteja fer-los tots a la vegada. Quan l’assemblea va fer públic que es realitzarien aquests mosaics, fa més d’un mes, ja va exposar que a cada lloc es necessitarien entre 2.000 i 5.000 persones per fer-los. La idea és que els mosaics siguin de doble cara: en una es mostrarà la imatge del líder mundial, i en l’altra es veurà la imatge d’una urna acompanyada de la inscripció ‘Sí, sí’, en referència al vot dels independentistes a la consulta del 9N.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any